Notícia

Estudien crear una nova línia de tren entre Andorra-la Seu d'Urgell i Alp

Seria una línia de 57 km que permetria la connexió interior de l'Alt Pirineu i, alhora, un nou servei fins a Barcelona

Puigcerda,tren,estacio,IST
Una part del trajecte connectaria amb la línia ja existent Autor/a: IST
El Govern de la Generalitat analitza la factibilitat de quatre noves xarxes de tren-tramvia al Pirineu, les Terres de l'Ebre, el Bages i la Costa Brava. Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), ha licitat la redacció de quatre documents per determinar el potencial de les diverses xarxes per tal de configurar a mobilitat futura "amb una visió diferent de la visió tradicional que considera, principalment, la radialitat vers la gran regió metropolitana". En tots els casos, es realitzarà una estimació del cost d’execució del projecte, la proposta d’explotació del servei i una anàlisi de la demanda potencial d’usuaris del servei.

Per al Pirineu, proposa una línia de tren de 57 quilòmetres entre Andorra-la Seu d’Urgell i Alp, amb l’objectiu d’establir una connexió ferroviària a l’interior de l’Alt Pirineu i, alhora, establir un nou servei ferroviari entre Barcelona, la Seu d’Urgell i Andorra, convertint l’estació d’Alp en una ròtula ferroviària amb connexió amb Puigcerdà i Tolosa. El tram català, a banda d’enllaçar la Seu d’Urgell amb Andorra, transcorreria per la vall del Segre fins a Alp, connectant la línia ja existent i permetent, així, l’enllaç tant amb Ripoll, Vic i Barcelona com amb França. Per a una bona connexió amb Barcelona caldrà, d’una banda, garantir el desdoblament previst de la línia R3 entre Montcada i Vic i, de l‘altra, renovar el tram Ripoll-Alp amb nous punts de creuament. El traçat contemplarà dos trams: la Seu d’Urgell-Andorra; i la Seu d’Urgell-Alp. I l’import de licitació és de 171.000 euros.

Però per a una bona connexió amb Barcelona caldrà, d’una banda, garantir el desdoblament previst de la línia R3 entre Montcada i Vic i, de l‘altra, renovar el tram Ripoll-Alp amb nous punts de creuament. El termini de redacció de les anàlisis és de 9 mesos.

Comentaris

  • Somnis de la Generalitat, com sempre. I la línea Puigcerdà -Barcelona que?, quant penseu arreglar-la ??? Ah i no és tant fàcil fer el tram Alp-La Seu-Andorra. Tant de bó es pogues fer.... però jo crec que són somnis ....

5-10-20-tots
1
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny