Notícia

Simulacre d’evacuació per preparar la Copa del Món de BTT

Dijous els cossos de seguretat andorrans i l'estació de Vallnord - Pal Arinsal van simular un rescat de ferits, evacuació en el telecadira de Cubil i el telecabina de la Massana

Vallnord, simulacre, btt
Hi van participar diferents agents del centre de coordinació d'Andorra Autor/a: Vallnord
Amb l’objectiu d’assolir un esdeveniment 100% segur, l’estació de Vallnord - Pal Arinsal i els diferents agents que formen part del Centre de coordinació d'Andorra (Bombers, SUM, policia, Protecció Civil i Heliand hi) han organitzat aquesta setmana un simulacre d’evacuació en diferents punts de l’estació pensant en l’esdeveniment de l’estiu: la Copa del Món de BTT.

La jornada va començar amb l’evacuació d’un ferit al circuit de DH de la Copa del Món de BTT, la novetat de la temporada. La segona fase es va centrar en l’evacuació d’usuaris de l’estació en alguns dels ginys que es faran servir durant l’esdeveniment. En aquest cas, es va començar per l’evacuació al telecadira del Cubil, un dels que es farà servir per la Copa. Amb l’ajuda de l’helicòpter, els bombers van evacuar els 4 usuaris, i ho van fer en torns de 2 en 2.

Finalment, la tercera part del simulacre va consistir en l’evacuació d’usuaris al telecabina de la Massana. En aquest cas, es va realitzar la tècnica HEC, Human External Cargo, que permet extreure fins a 5 persones de cop més el rescatador, o l'equivalent a 600 quilos. Aquesta tècnica només es realitza a Andorra i a països com Suïssa. És una forma més efectiva i ràpida d’evacuació, però requereix unes bones condicions climatològiques, un helicòpter específic i un pilot format.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny