Notícia

L'Aragó lamenta la "intransigència" de Catalunya per als Jocs conjunts i prepara una candidatura "d'Estat" per al 2034

El conseller d'Esports aragonès celebra que el govern de Lambán ha defensat la "dignitat" de la regió

FelipeFaci,Aragó,Jocs,COE
Felipe Faci, abans d'entrar en una reunió al COE, en una imatge d'arxiu Autor/a: ACN
Felipe Faci, conseller d'Esports del govern de l'Aragó, ha lamentat la "intransigència" de Catalunya en la candidatura conjunta dels Jocs d'hivern del 2030 al Pirineu, qüestió que, al seu parer, ha fet naufragar l'empresa. En compareixença davant dels mitjans poc després que el Comitè Olímpic Espanyol hagi enterrat la candidatura conjunta, Faci ha subratllat que arribar a un acord "era molt fàcil", perquè només es tractava de compartir l'esquí alpí. "Però no se m'ha donat mai una resposta tècnica al perquè de la negativa, per la qual cosa, entenem que ha estat una qüestió política". El conseller ha anunciat que l'Aragó "seguirà lluitant" per uns jocs i ha anunciat que prepararà per al 2034 una candidatura "d'Estat, potent i imbatible".


El conseller ha celebrat que el govern del socialista Javier Lambán hagi defensat "els interessos" de l'Aragó i la "dignitat" dels aragonesos i ha subratllat la "manca d'equilibri" que, al seu parer, tenia la proposta aprovada en primera instància pel Comitè Olímpic Espanyol.

Una proposta a la qual, ha volgut puntualitzar, els membres del comitè tècnic aragonès "no van donar mai validesa", perquè des del primer moment van plantejar el repartiment de l'equí alpí, per bé que "no se'ls va escoltar mai".

Per això el govern aragonès va rebutjar una proposta que relegava la regió a un paper de "subsidiarietat", per bé que l'executiu de Lambán "ha seguit presentant propostes fins al final, que han estat rebutjades".

Per a Faci, posar-se d'acord era "molt fàcil". N'hi havia prou per assolir un acord total, ha dit, repartint l'esquí alpí com, ha recordat, ja es va fer als Jocs de Sarajevo o més recentment als de Pequín, i com, ha afegit, es farà als Jocs de Milà.

Per això ha lamentat no haver rebut mai una resposta "tècnica" a la negativa del repartiment, i ho atribueix, per tant, a una qüestió "política". "Sembla que hi havia una línia vermella que no es podia passar, és la sensació que he tingut", ha confessat. En aquest sentit, ha lamentat que el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, "tampoc tenia massa interès en el repartiment". Blanco ha estat objecte de les crítiques del govern aragonès en les darreres setmanes.

En tot cas, el conseller prefereix veure la situació com una "oportunitat" i afirma que el govern aragonès seguirà treballant "com els darrers 30 anys" per aconseguir una candidatura "d'Estat" que inclogui "tot el Pirineu".

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny