Notícia

Saps on és?

Velles postals d'esquí del Pirineu i altres racons del món

Posta antiga corresponent a finals del 50 o anys 60
Posta antiga corresponent a finals del 50 o anys 60 Autor/a: Postal antiga
Nou contratemps a la redacció del Diaridelaneu. Tenim el becari de pont i dijous ens va deixar aquesta postal escanejada per la cara però no pel dors. Ara es veu que també comença pràctiques en un altre diari i no contesta al telèfon ni whatsapp ni res. És un desastre. I vosaltres? Ens podeu ajudar? Ens sabeu dir a quina estació corresponia aquesta postal?


Velles postals és una secció que vol recuperar imatges dels esports de neu al Pirineu, però també en altres serralades i racons del món.

En el cas d'avui la postal pensem que va ser editada entre els anys 60 i els inicis dels 70. Us donem una pista: l'any 1952, ara fa setanta anys, s'hi va instal·lar un telecorda. Seria l'embrió per a una de les grans estacions d'esquí del Pirineu. Us serveix aquesta pista?

Encara no ho teniu clar? Doncs som-hi: es tracta del Pas de la casa,

Cronologia del Pas de la Casa I Grau Roig

Fa 70 anys començava la història de les estacions d'esquí a Andorra. Els esquiadors, però, ja feia alguns anys més que aprofitaven les bones condicions de neu que oferien les muntanyes a l'entorn del refugi d'Envalira. Tot i la instal·lació d'un telecorda l'any 1952 al límit entre el Pas de la casa i Porta, es considera que va ser entre 1956 i 1957 quan comença la veritable història de l'estació d'esquí del Pas de la casa-Grau Roig. Des d'aleshores la progressió i creixement ha estat una història d'èxits, tot i que també també d'entrebancs. Us expliquem en forma de cronologia l'evolució del Pas de la casa-Grau Roig com a estació d'esquí.

Podeu consultar la cronologia de Pas de la Casa I Grau Roig en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny