Notícia

El Govern català enllestirà al juliol una nova proposta tècnica de candidatura

Avança que es comptarà amb la col·laboració d'un altre país

hoquei gel, barça, puigcerdà
El Govern català prepara una nova proposta tècnica de candidatura Autor/a: Yann Rieu
Ho van anunciar fa uns pocs dies i ahir ho van confirmar. El Govern enllestirà el juliol el projecte en solitari per una candidatura dels Jocs d'hivern "per quan sigui possible". "Unanimitat" entre les alcaldies del Pirineu per donar suport a la proposta tècnica de la Generalitat.


partits-curling-trofeu-vila-puigcerda-001

La consellera de la presidència, Laura Vilagrà, ha avançat que el Govern tancarà "en les properes setmanes" una proposta tècnica per una candidatura en solitari per als Jocs d'hivern que presentarà "de forma immediata". Vilagrà ha assegurat després de reunir-se amb alcaldies i consells comarcals del Pirineu que "el territori constata de forma unànime que els Jocs són una oportunitat". "Lamentem que no s'hagi formalitat la candidatura pel 2030, però seguim treballant per una candidatura quan sigui possible. Estem preparats i la presentarem al COE", ha afegit. Vilagrà ha afirmat que ara "s'obre una altra etapa que té uns tempos més llargs" per a la elaboració de la candidatura, i ha recordat que els tempos "els marcaran el COE i el COI".

El Govern manté que "l'únic que té sentit és la candidatura catalana" i recorda que ja han sigut "flexibles". "Ara toca una candidatura catalana, amb les proves externes amb la col·laboració amb un altre país, però en tot cas, una candidatura catalana", ha conclòs la consellera.

Pel que fa al procés participatiu al Pirineu, el Govern manté el seu "compromís ferm" per establir "quines són les prioritats" del territori. Vilagrà ha destacat que els Jocs d'hivern són un "accelerador" per a les inversions al territori i ha destacat el transport públic que arribi fins a la Cerdanya.

En aquest sentit, ha assegurat que "no hi ha dubte d'on està el problema" i ha assegurat que el Govern "ha mantingut una posició lògica des del punt de vista territorial i per posar el Pirineu al centre". La consellera ha afirmat que els alcaldes i els consells comarcals del Pirineu li han demanat que el Govern "perseveri" en l'estratègia de les infraestructures i ha assegurat que el Govern les té presents "més enllà de la candidatura".

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny