Notícia

Aragó vol implicar a Navarra en una nova candidatura als JJOO de 2034

També es vol treballar per una agenda amb competicions esportives internacionals

Reunió d'aquesta setmana a Osca. Aragó vol implicar a Navarra en una nova candidatura als JJOO de 2034
Reunió d'aquesta setmana a Osca. Aragó vol implicar a Navarra en una nova candidatura als JJOO de 2034 Autor/a: ACN
El govern d'Aragó trasllada als alcaldes del Pirineu que fins després de l'estiu no reprendrà la candidatura olímpica. L'executiu aragonès treballa en l'aposta pel 2034 i obre la porta a col·laborar amb el Pirineu de Navarra.


teleesqui-lanuza-sarrios-istEstació d'esquí de Formigal enuna imatge d'arxiu (Foto: DDLN).

El president d'Aragó, Javier Lambán i el conseller d'Esports de la comunitat, Felipe Faci, han acordat amb els agents del Pirineu d'Osca deixar un "moment de reflexió" abans de reprendre la candidatura olímpica per al 2034.

D'aquesta manera es vol deixar passar l'estiu abans d'abordar com ha de ser el projecte després del fracàs de la candidatura conjunta amb Catalunya i Aragó obre la porta a col·laborar amb el Pirineu de Navarra. Al mateix temps, els aragonesos volen reforçar la seva aposta pel sector de la neu a través d'un projecte estratègic que inclouria inversions, formació esportiva i esdeveniments esportius internacionals.

Lambán i Faci s'han reunit aquest dimarts amb alcaldes i representants empresarials dels Pirineus d'Osca per abordar la situació de la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern després del fracàs de la candidatura conjunta amb Catalunya que es va materialitzar la setmana passada. Els assistents han acordar "asserenar" la situació i reprendre el treball olímpic després de l'estiu amb la vista posada a una candidatura pel 2034.

El pla estratègic anunciat per Faci pivotarà sobre tres aspectes que són les inversions en infraestructures de neu, el reforç del projecte formatiu esportiu i l'atracció d'esdeveniments esportius internacionals.

Faci ha remarcat que l'executiu aragonès ja ha fet un important treball en infraestructures de neu amb una inversió de fons propis i també europeus. En aquest sentit, ha assenyalat que una candidatura d'uns Jocs d'hivern "reforçaria aquestes inversions". Així mateix, ha apuntat que cal reforçar el "projecte esportiu" fent que hi hagi esportistes aragonesos "referents" en esports d'hivern. Per aquest motiu, el departament d'Esports continuarà treballant en aules de tecnificació esportiva.

El govern d'Aragó assegura que la comunitat és "pionera" a tot Espanya en joves esportistes que compaginen els seus estudis obligatoris amb entrenaments d'alt nivell. Així, destaquen que l'IES Pirineos de Jaca compta actualment amb 53 alumnes acollits en aquest projecte i per això, l'executiu s'ha compromès a invertir en millores en centres de tecnificació a Jaca i Barbastre.

D'altra banda, el govern d'Aragó també aposta per atraure esdeveniments esportius internacionals d'alt nivell als Pirineus per tal de potenciar la imatge de la marca del Pirineu aragonès.

Faci però, ha deixat clar que segueixen apostant per una candidatura de "tot el Pirineu" i per això després de l'estiu treballaran per incorporar Navarra en aquest projecte on "guanya tot el territori i la imatge d'Espanya".

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny