Notícia

Albiach diu que no se sap del cert si el 2030 hi haurà prou neu al Pirineu

Avui a la Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya (UPEC)

Jéssica Albiach, en una imatge d'arxiu
Jéssica Albiach, en una imatge d'arxiu Autor/a: ACN
ERC, PSC, CUP i comuns fixen com a repte de les esquerres l'impuls de polítiques de transformació "real" davant la crisi. Els Jocs d'hivern i l'actuació policial a Melilla enfronten els grups progressistes en un debat de la UPEC.


La Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya (UPEC) ha reunit Oriol Junqueras, Ferran Pedret, Jéssica Albiach i Maria Sirvent per debatre sobre quin ha de ser el paper de les esquerres en el context de crisi actual. Tots quatre han coincidit en admetre que tot i que tant a Catalunya com a l'Estat els governs són majoritàriament d'esquerres, no s'està impulsant "una agenda de transformació". Amb tot, les polèmiques sobre la candidatura dels Jocs d'hivern i l'actuació policial a Melilla han enfrontat els quatre partits.

Jocs d'hivern i "macroprojectes"

Un dels temes que més ha provocat més retrets creuats durant el debat és la candidatura als Jocs d'hivern del 2030. Després que davant la falta d'acord entre Catalunya i l'Aragó el COE donés el projecte per mort però el Govern de la Generalitat mantingui la intenció de redactar el projecte tècnic, tant Albiach com Sirvent han aprofitat el debat per retreure a ERC que donin suport al "macroproejcte" tot i ser un partit d'esquerres. Junqueras, que no ha volgut entrar a la polèmica, ha dit que algunes edicions dels Jocs Olímpics històricament s'han celebrat en països governats per partits d'esquerres i ha posat en dubte que el projecte no pugui ser liderat per un govern progressista.

Al seu torn, tant Albiach com Sirvent li han retret que segueix sense haver-hi un informe amb l'impacte dels Jocs al territori i han recordat que no se sap del cert si el 2030, amb el canvi climàtic, al Pirineu hi haurà neu. "No és d'esquerres; les infraestructures que es construiran no seran pensades per a la gent, fomentaran un turisme 'low cost', no seran escoles ni hospitals, ni generaran feina estable al Pirineu; els Jocs seran en context d'emergència climàtica i no representaran un canvi ni una transformació del model productiu, així que no, no és una política d'esquerres", ha conclòs Albiach.

En la mateixa línia, Sirvent ha retret a ERC que doni suport al Hard Rock al Camp de Tarragona, però també ha recriminat als comuns el seu suport a la Copa Amèrica de Vela a Barcelona.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny