Notícia

La calor continuada als Alps complica la pràctica segura de l'alpinisme

La FFCAM adverteix d’un estiu complicat per fer alta muntanya als Alps

Kilian Jornet,Marathon du Mont-Blanc
Imatge d'arxiu. Kilian Jornet a la martó del Mont Blanc Autor/a: Facebook Marathon du Mont-Blanc
La Federació Francesa de Muntanya i Alpinisme fa una crida a tots els muntanyencs i muntanyenques a extremar la precaució a l’hora de practicar alpinisme a la zona dels Alps.
El canvi climàtic està afectant de ple a les glaceres dels Alps i presenten unes condicions diferents i inèdites de cara a aquests pròxims mesos.

Un hivern i primavera suaus i secs combinats amb l’època de calor actual han contribuït a empitjorar les condicions de pràctica i per això us demanem precaució i precaució en l’elecció de les vostres sortides.

Texte original en francès

La FFCAM appelle l'ensemble des pratiquants à une grande prudence dans la pratique de l'alpinisme. L'hiver et le printemps très doux et secs, conjugués à la période caniculaire (10°C enregistrés au sommet du mont Blanc) et à une fréquentation importante, engendrent une situation complétement inédite en haut montagne. Les conditions des courses de neige sont déjà semblables à celles d'une fin de saison, additionnées d'un rayonnement solaire plus fort sur des cumuls d'enneigement faibles. D'ores et déjà, les passages exposés et les rimayes sont plus délicats, le regel est peu efficace et les chutes de pierre sont fréquentes. Si l'été continue à s'annoncer chaud et sec, la situation pourrait s'avérer encore plus délicate : aussi conseillons-nous vivement aux pratiquants de rester très attentifs et précautionneux dans le choix des sorties, et de multiplier les sources d'informations. 


Enllaç a la web.

La FFCAM demana a tots els muntanyencs i muntanyenques que tinguin molta precaució en la pràctica de l’alpinisme. L’hivern i la primavera molt suaus i secs, combinats amb l’onada de calor (10°C registrats al cim del Mont Blanc) i l’elevada afluència, creen una situació completament nova al cim de les muntanyes. Les condicions per a les activitats de neu ja són similars a les de final de temporada, sumades a una radiació solar més forta en acumulacions de neu baixes. Actualment, els passatges exposats i els rimaies són més delicats, la congelació és poc efectiva i les caigudes de roques són freqüents.

Si l’estiu continua sent calorós i sec, la situació podria resultar encara més delicada: per això recomanem als professionals que es mantinguin molt atents i prudents en l’elecció de les sortides, i que multipliquin les fonts d’informació.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny