Notícia

Puigneró acusa als comuns de boicotejar Pirineus-Barcelona 2030

Ha instat als Comuns a reclamar als seus socis al govern espanyol millores a l'N-260

N_260,carretera,motorista,collada
Puigneró ha instat als Comuns a reclamar als seus socis al govern espanyol millores a l'N-260 Autor/a: Diaridelaneu.cat
Puigneró acusa als comuns de "boicotejar" la candidatura dels JJOO i els demana "respecte" pel Pirineu. El diputat Marc Parés diu que no se'ls ha de donar "cap lliçó" i defensa el posicionament de l'Ajuntament de Barcelona.


beret-estadi-stadium-1

El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ha acusat als Comuns de "boicotejar" la candidatura per fer uns Jocs Olímpics d'Hivern al Pirineu al 2030 a través del govern municipal de Barcelona liderat per Ada Colau. En resposta a una interpel·lació sobre l'estratègia de futur per a la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran, Puigneró ha ironitzat que el Govern no actuarà com l'Ajuntament de Barcelona en la candidatura olímpica i ha refermat el compromís que els veïns del Pirineu puguin decidir en una consulta sobre els Jocs. Per això, el vicepresident ha demanat "respecte" i al seu torn, Parés ha respost que els han de donar "cap lliçó" perquè des de l'Ajuntament es va dir que es respectaria el posicionament de la gent del Pirineu.

El vicepresident Puigneró ha remarcat que el Govern no farà com Ada Colau en el projecte de la Copa Amèrica, on cap veí del Pirineu ha pogut decidir si es fa o no a les aigües de Barcelona, i per això es farà una consulta sobre si es volen o no els Jocs d'Hivern. En aquest sentit però, ha recordat que la setmana passada es va fer la Taula de treball dels Jocs i tots els alcaldes del Pirineu que hi van assistir.

En qualsevol cas, Puigneró ha respost a la interpel·lació dels Comuns assegurant que l'estratègia dels Pirineus es farà amb JJOO o sense i també ha garantit que aquesta estratègia ja aprovada pel Govern, es sotmetrà a un procés de participació perquè la gent del Pirineu ha de poder decidir què fer amb el seu territori.

El diputat d'ECP Marc Parés ha lamentat que el Govern s'hagi gastat més de mig milió d'euros en el projecte dels JJOO d'Hivern 2030 i que aquests finalment no s'acabaran fent. Ha assegurat que almenys s'han fet 26 contractes menors per valor de 300.000 euros per un projecte que no s'ha arribat a conèixer i per això ha demanat explicacions per a la ciutadania ja que en l'actual context social i econòmic "ho mereix".

Els Comuns han demanat alternatives "reals" per al futur de la vegueria amb el seu desplegament complet i una millora, entre d'altres, del finançament per al govern de l'Aran, que des de la retallada de 2012 no s'ha vist revertit. Parés també ha posat el focus en l'eix de l'habitatge, i l'ha qualificat com una de les principals problemàtiques del Pirineu que sobretot afecta al jovent, sense possibilitat d'accedir a un habitatge o una casa per poder-se quedar a viure una vegada han acabat els estudis.

Un altre dels aspectes que ha estat critica pel diputat d'ECP ha estat el de les comunicacions i ha assenyalat que la freqüència del tren de la Pobla és insuficient i que cal desdoblar la R3 fins a Vic i millorar el tram fins a Puigcerdà així com apostar pel transport públic per carretera a demanda.

Desplegament de la fibra òptica

Puigneró ha fet un repàs de les polítiques del Govern en relació al Pirineu i ha destacat aspectes com l'increment del 140% de la partida de manteniment de camins de muntanya, el desplegament de la fibra òptica, el desplegament dels SSTT de la vegueria o la preparació de la futura Llei de muntanya.

Això no obstant, ha instat als Comuns ha reclamar als seus socis al govern espanyol millores en carreteres que són de la seva competència, com l'N-260, que connecta les valls del Pirineu i compta amb projecte endarrerits com el túnel de Pérves o la millora del Cantó. Així mateix, ha apostat pel traspàs de l'R3 al Govern per fer-li les millores que requereix i ha recordat que recentment s'ha presentat un projecte per fer arribar el tren fins a Andorra des de Puigcerdà passant per la Seu d'Urgell.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny