Notícia

La travessa del Pirineu pel sender GR11 queda interrompuda al tram de l'Albera

Forma part de les mesures dràstiques que la Generalitat posa en marxa a l'Albera per l’alt risc d’incendis

GR11-Tram-Albera
La travessa del Pirineu pel sender GR11 queda interrompuda al tram de l'Albera Autor/a: Travesía Pirenaica
castell_de_requesenscastell_de_requesens-28032021-150El sender GR 11, molt freqüentat a l'estiu per senderistes que fan la travessa del Pirineu, passa ben a prop del castell de Requesens (Foto: Infojonquera).

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat restriccions estrictes a 275 municipis i 20 comarques del país des de les 12 del migdia d’aquest divendres 15 de juliol. L’episodi d’altes temperatures i sequera prolongat, ha obligat al Govern a començar a dibuixar un nou mapa de restriccions per als pròxims dies.

Interior ha activat la fase d’alerta dels plans PROCICAT i INFOCAT i també el pla ALFA 3. En total 9 massissos són on de moment s’aplicaran les restriccions: Montgrí, cap de Creus, l’Albera, les Gavarres, Montsec d’Ares, Montsec de Rúbies, Baronia de Rialp, Montserrat i Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

Sender GR11, tancat als excursionistes

Això afecta especialment el tram més mediterrani del sender de gran recorregut GR11. Aquest sender, que travessa el Pirineu pel vessant sud des del mar Mediterrani fins al mar Cantàbric, queda prohibit al pas dels excursionistes o senderistes fins, com a mínim, dimarts vinent. Aquest sender és molt freqüentat a l'estiu per senderistes que fan la travessa del Pirineu.El pla s’anirà revisant els pròxims dies depenent de l’evolució de les condicions meteorològiques.

D'altra banda, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha demanat als seus associats i federats que se segueixin les indicacions del Govern i que es limitin les sortides a espais naturals encara que aquests no estiguin en les mateixes restriccions.

Els dos primers punts comporten detalls a tenir en compte per a tots els federats i federades:

La suspensió de totes les activitats d’educació en el lleure de tipus acampada, ruta i ruta esportiva, així com d’aquelles activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural i altres que tinguin condicions equivalents. Les activitats s’han de desplaçar a un nucli habitat o població, i si això no és possible, retornar al punt d’origen.

La restricció de les activitats vinculades als casals de vacances, colònies i estades esportives i equivalents, a l’entorn immediat de les edificacions on es faci la pernocta.
Des del cos dels Agents Rurals s’ha emès un nou model de Pla Alfa on s’ha dibuixat la delicada situació de pràcticament tot el país.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny