Notícia

El Govern català haurà d'informar del cost de preparar la candidatura als JJOO d'hivern

Rebutjada una esmena de la CUP que demanava renunciar per sempre a la candidatura

La Molina,gegant,xarxes,estadi,font canaleta,IST
PSC, comuns, la CUP, PP i Cs volen un informe amb "totes les despeses realitzades" abans de tres mesos. Autor/a: Diaridelaneu
El Parlament ha exigit avui al Govern que detalli quants diners s'ha gastat per preparar la candidatura dels JJOO. PSC, comuns, la CUP, PP i Cs volen un informe amb "totes les despeses realitzades" abans de tres mesos.


marxa-beret-2019-fototur

El Parlament posa des d'avui un termini de tres mesos al Govern per a detallar quants diners s'ha gastat per preparar la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern. Amb el suport de PSC, comuns, la CUP, PP i Cs, s'ha aprovat una esmena d'una moció sobre l'Alt Pirineu i l'Aran que reclama a l'executiu català un informe "detallat de totes les despeses realitzades" per "preparar i difondre" la candidatura dels JJOO "en el termini de tres mesos".

ERC i Junts s'han abstingut en aquesta votació. En canvi, el Parlament manté el suport a una candidatura dels JJOO rebutjant l'esmena de la CUP que demanava renunciar-hi per sempre. Només els comuns li han donat suport.

Amb tot, s'ha aprovat gran part de la moció dels comuns que insta el Govern a promoure el "transport col·lectiu" i l'accés a la xarxa de telefonia mòbil i de 5G a l'Alt Pirineu i l'Aran. La cambra també demana a l'executiu català que treballi per "ajustar els horaris de la línia RL2 (Lleida – Balaguer – Tremp – La Pobla de Segur) a "les necessitats quotidianes de la població", així com estudiar les inversions "necessàries" per millorar i per augmentar-ne les freqüències.

D'altra banda, s'ha aprovat una esmena que reclama "revertir a control públic les concessions hidroelèctriques caducades o en vies d'extinció i iniciar un procés per revertir les que continuen explotant sota frau de llei".

Finançament a l'Aran

El Parlament ha exigit al Govern que revisi abans del desembre del 2023 l'acord de finançament amb l'Aran per "transferir les dotacions econòmiques "necessàries" per tal que el Conselh Generau d'Aran pugui desenvolupar "amb plenitud totes les seves competències i funcions". Igualment, volen que es despleguin els "diferents mecanismes de governança territorial previstos en la legislació actual" per a la vegueria de l'Alt Pirineu i l'Aran".

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny