Notícia

Obert el sender GR11 en el seu tram més oriental

La travessa del Pirineu va quedar interrompuda a mitjans juliol

cej_travessa_jonquera_portbou-1210628-cej-travessa_jonquera_portbou-5
Excursionistes en travessa per la serra de l'Albera, a l'extrem oriental del Pirineu Autor/a: CEJ - Falgués Fotografia
Després de gairebé 15 dies d'estar tancat, el sender GR11 ja torna a ser obert en el seu tram final, a la zona de l'Albera, a l'extrem oriental del Pirineu. Des de mitjans juliol, a causa del risc d'incendi extrem, la travessa del Pirineu pel sender esmentat va quedar interrompuda per les mesures aplicades pel Pla Alfa en zones nivell 3 contra incendis forestals. A partir de demà ja torna a quedar obert aquest sender un cop s'ha confirmat que s'aplicarà el nivell 1 del Pla Alfa a la zona.


gr11-tram-albera
 

El Govern de la Generalitat de Catalunya aixecarà demà dijous 28 de juliol les restriccions del Pla Alfa nivell 3 encara avui vigents al nord de l'Alt Empordà. L’episodi d’altes temperatures i sequera prolongat, havia obligat el Govern a adoptar restriccions com el tancament del GR11. Ara, amb la normalització de les temperatures les mesures nivell 3 del pla Alfa queden suspeses a la zona de l'Albera. La zona passa a ser nivell 1 del mateix pla, fet que permet la reobertura del sender.

Sender GR11, obert de nou als excursionistes

Que el nord de l'Alt Empordà passi de ser nivell 3 a nivell 1 del Pla Alfa afecta especialment el tram més mediterrani del sender de gran recorregut GR11.

Aquest sender, que travessa el Pirineu pel vessant sud des del mar Mediterrani fins al mar Cantàbric, quedarà de nou obert al pas dels excursionistes o senderistes. Aquest itinerari que travessa la serralada pel vessant sud és molt freqüentat a l'estiu per senderistes que fan la travessa completa.

El tram més oriental del sender, que passa pel nord de l'Alt Empordà i la serra de l'Albera, va quedar afectat el 16 de juliol passat per les restriccions del Pla Alfa Nivell 3, aplicades pel risc extrem d'incendi forestal.

Això permetrà la represa d'activitats d’educació en el lleure de tipus acampada, ruta i ruta esportiva, o activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural i altres que tinguin condicions equivalents.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny