Notícia

La Cerdanya es projecta com un territori ciclista amb 13 ports de muntanya

La senyalització es basa amb la imatge d'una dona ciclista

coll,creueta,retol,bicicleta
La Cerdanya es projecta com un territori ciclista amb 13 ports de muntanya Autor/a: Diaridelaneu
La Cerdanya feminitza la senyalització per a la pràctica del ciclisme en carretera en les noves rutes de muntanya. Presenten 13 recorreguts i s'incorporen nous senyals amb la imatge d'una ciclista per donar més visibilitat a les dones. 


la-molina-senyalitzacio-giv-4082

La Cerdanya feminitzarà la senyalització de 13 ports de muntanya per a la pràctica del ciclisme en carretera; un projecte endegat pel Consell Comarcal de la Cerdanya i que compta amb la col·laboració de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, de la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya i el Departament d'Igualtat de la Diputació de Lleida. Es tracta de la incorporació de 13 rutes noves per a la pràctica d'aquest esport a la comarca, senyalitzades amb la imatge d'una dona ciclista i creades amb la voluntat de donar més visibilitat al gènere femení.

/lv_4036-carretera-senyalitzacio-aransa-lles-ist

La diputada d'Igualtat, Helena Martínez, ha participat aquest dijous en la presentació del projecte de la nova senyalització i ha afirmat que accions com aquesta "posen en valor les dones, l'afegeixen a l'imaginari col·lectiu i reivindiquen també la seva presència en la pràctica de l'esport". Martínez ha felicitat el Consell Comarcal per aquesta iniciativa i per la bona feina que està fent la comarca en favor de la igualtat i de l'empara de dones i infants en situació de risc o vulnerabilitat.

Els ports senyalitzats són Port de muntanya Aransa - Estació Aransa, Bolvir - Estació Guils Fontanera, Martinet – Estana, Bellver – Talltendre, Prullans - Viliella - Lles de Cerdanya, Ger – Niula, Bellver (trencall N260) – Éller, Ger – Meranges, Alp - Creueta (per la Molina), Martinet – Lles, Alp - Estació d’esquí de La Molina (passant per Masella), Collada de Tosses per Urtx i Masella - Coma Oriola.

A la presentació també hi ha assistit Albert Piñeira, alcalde de Puigcerdà; Isidre Chia, president del Consell Comarcal de la Cerdanya; Mar Quera, regidora de Puigcerdà i consellera d'esports del Consell Comarcal de la Cerdanya, i Marta Subirà, presidenta de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny