Notícia

Espot Esquí, l'aportació del Pallars Sobirà al projecte Pirineus-Barcelona

L'estació del Grup FGC té experiència en Copes del Món de Telemark i en Copa d'Europa IPC

L'estadi de La Pala, l'aportació del Pallars Sobirà al projecte Pirineus-Barcelona
L'estadi de La Pala, l'aportació del Pallars Sobirà al projecte Pirineus-Barcelona Autor/a: Espot Esqui
Feia mesos que el Pallars Sobirà reclamava formar part de la candidatura Pirineus-Barcelona. Així ho demanava el teixit empresarial de la comarca i també els seus representants polítics. Finalment, l'estació d'Espot Esquí, serà l'aportació a la candidatura Pirineus Barcelona 2030. Recordar que els anys 2011, 2013 i 2016 acollia les finals de la Copa del món de telemark.


Espot%20Esqui-estadis%20de%20competicioEspot Esquí compta amb diferents estadis homologats i experiència en acollir esdeveniments d'àmbit internacional (Foto: DDLN).

Aquest dijous el Govern de la Generalitat de Catalunya presentava el nou projecte tècnic de la candidatura pels Jocs Olímpics i Paralímpics d'hivern de 2030. Un nou projecte en el qual, a diferència de les anteriors propostes, en destacaven algunes novetats importants pel que fa a les proves d'esports de neu.

La primera, el trasllat de les proves d'esquí de fons a la Val d'Aran, en detriment del Pla d'Anyella del projecte de 2026, o de la ubicació de Candanchú, en el projecte que s'havia de fer conjuntament amb l'Aragó.

I el segon canvi rellevant: s'inclou l'estació d'esquí d'Espot, en aquest cas per a la modalitat de snowboard, en concret la prova de l'eslàlom paral·lel, incloent-hi així el Pallars Sobirà a la candidatura.

espot-cursa-porta-marcat-jordi-farreny

Una petició que venia de lluny

Feia mesos que el Pallars Sobirà reclamava formar part de la candidatura Pirineus-Barcelona. Així ho demanava part del teixit empresarial de la comarca i també els seus representants polítics.

Una petició que venia justificada si tenim present que ja fa anys que Espot Esquí s'ha especialitzat en acollir competicions o que 5 estacions d'esquí del Pirineu són presents a la comarca (Espot Esquí, Port Ainé, Tavascan, Bosc Virós (esquí nòrdic) i La Peülla-Bonaigua , dins el domini de Baqueira Beret).

fceh_89_gp_espot_esqui_2_-2-

Si t'interessa aquesta notícia Espot Esquí, l'aportació del Pallars Sobirà al projecte Pirineus-Barcelona, potser et pot agradar llegir El Pallars Sobirà aposta per uns jocs ''que no desquilibrin'' el Pirineu o El Pallars Sobirà vol ser part de la candidatura olímpica dels Jocs d'Hivern.L'estadi de La Pala

En el nou projecte publicat recentment a la web de la Generalitat de Catalunya, es proposa que Espot Esquí, que ja compta amb l'experiència d'acollir competicions internacionals com la Copa del Món de Telemark (anys 2011, 2013 i 2016), a més de proves com la Copa d’Europa IPC oels Campionats de Catalunya o Espanya, organitzi a prova de l'eslàlom paral·lel en la modalitat d'snowboard.

161227-rfedi-juan-del-campo-espot-gs-br

En els darrers anys Espot s'ha especialitzat en acollir diferents competicions, ja que disposa de diversos estadis per a la competició, tots ells homologats per la FIS.

La prova s'organitzaria a l'estadi de La Pala, una de les pistes més emblemàtiques i identificatives de l'estació del grup FGC. La proposta requereix de la instal·lació d'una grada amb capacitat per acollir 2.000 persones.

161228_rfedi-gs-aingeru-garay-1

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny