Notícia

Boí Taüll, la seu per a l'esquí de muntanya a Pirineus-Barcelona 2030

Ofereix una muntanya amb garantia de neu, serveis compactats i experiència en esdeveniments de competició "skimo"

Ofereix una muntanya amb garantia de neu, serveis compactats i experiència en esdeveniments de competició "skimo"
Ofereix una muntanya amb garantia de neu, serveis compactats i experiència en esdeveniments de competició "skimo"
En els darrers anys l'estació de Boí-Taüll s'ha projectat com el centre de competició perfecte per a l'esquí de muntanya. Així, l'hivern passat acollia el Campionat d'Europa d'esquí de muntanya i té planificat acollir els Campionats del Món d'Esquí de Muntanya del 26 de febrer al 4 de març de 2023. Ha estat el premi a l'aposta per acollir durant dos anys els campionats d'Espanya, a més d'altres competicions.


Boi%20Taull-estadi%20relleus-esqui%20de%20muntanyaEstadis de competició de Boí Taüll per a l'esquí de muntanya Boí-Taüll a la candidatura Pirineus-Barcelona 2030

Boí Taüll ha esdevingut en els darrers anys una magnífica opció per acollir competicions d'esquí de muntanya per diversos motius. Sobre el terreny, disposa de totes les característiques i els serveis necessaris per acollir un esdeveniment d'aquestes dimensions. I tant o més important, es compta amb experiència en l'organització d'esdeveniments de competició.

L'estació del grup FGC acumula dos anys d'organitzar els Campionats d'Espanya d'esquí de muntanya i diverses proves de la Copa d’Espanya en els darrers anys, esdeveniments que han aportat experiència i rodatge a un equip organitzatiu ja consolidat. L'hivern passat, difícil i marcat en l'àmbit meteorològic per un anticicló que va condicionar un hivern amb poques nevades i temperatures suaus, va organitzar amb èxit el Campionat d'Europa d'esquí de muntanya. La prova va ser superada amb bona nota.

diaridelaneu.cat-visita-lestacio-desqui-boi-taull-resort/boi_taullboi_taull_campionat_skimo_series_esprint_8198

La morfologia del terreny amb grans cims i muntanyes i una base única al seu domini esquiable, fan de Boí Taüll una estació idònia per acollir grans esdeveniments esportius, tant a l'hivern com a l'estiu. Els serveis i els centres operatius concentrats a la base de l'estació faciliten i asseguren l'èxit organitzatiu d'aquest tipus de proves. A més, la seva ubicació, alçada i orientació garanteixen bones condicions de neu fins i tot en hiverns de poques precipitacions, com es va poder comprovar en els campionats europeus de l'hivern passat.

skimoismf-boitaull-2022bis2

En definitiva, Boí Taüll es converteix en un escenari amb tots els recursos necessaris per acollir grans esdeveniments esportius a la neu, sumats també a la capacitat hotelera i de restauració de la Vall, tots ells ubicats molt a prop de la base de les competicions. Una conjuntura que beneficia als esportistes i que minimitza l'impacte ambiental en els desplaçaments per part de les diferents delegacions.

A més, si l'hivern passat acollia el Campionat d'Europa d'esquí de muntanya, per a aquest hivern 22-23 té concedit acollir els Campionats del Món d'Esquí de Muntanya. Serà del 26 de febrer al 4 de març de 2023. Un esdeveniment més que sumarà experiència de cara a la possible organització d'unes proves olímpiques per a l'any 2030 a Boí Taüll, tal com ho reflecteix el nou projecte tècnic de la candidatura pels Jocs Olímpics i Paralímpics d'hivern Pirineus Barcelona 2030.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny