Notícia

Barcelona i Badalona, seus per a l'hoquei gel a Pirineus-Barcelona 2030

El nou projecte tècnic proposa disputar els partits al Nou Palau Blaugrana del Barça i al pavelló olímpic de Badalona

Catalunya,Euskadi,veterans,2017
Barcelona i Badalona són les seus proposades per a l'hoquei gel a Pirineus-Barcelona 2030 Autor/a: Atelier Fotogràfic
El Nou Palau Blaugrana del Barça i el pavelló olímpic de Badalona són les seus esportives per a l'hoquei gel si el COE (Comitè Olímpic Espanyol) dona el vistiplau a la nova candidatura Pirineus-Barcelona 2030. Pel que fa a la pista de gel del FC Barcelona, inaugurada l'any 1971 i a tocar del que serà el nou palau, es compta com a espai per a entrenaments.


puigcerda-barca-fotojoanreyes-2022Partit d'hoquei gel d'aquest hivern entre el Puigcerdà i el Barça (Foto: CG Puigcerdà - Joan Reyes).

Els esports de gel gaudeixen d'una llarga tradició a Catalunya. El cert, però, és que mentre el vincle amb els esports de neu i amb l'esquí en concret està documentat ja l'any 1908, en el cas del gel no va ser fins als anys quaranta que, a través del Club Alpí de la Vall de Núria, es té coneixement de la seva pràctica més o menys regular.

L’any 1952, es va organitzar el primer Campionat d’Espanya d’aquest esport i quatre anys més tard (1956) es fundava el Club de Gel Puigcerdà. La inauguració l’any 1971 de la pista de gel del FC Barcelona va ser determinant per impulsar aquest esport a Barcelona i de retruc a Puigcerdà.

Ara bé, parlar d'esports de gel en ple mes d'agost i en un estiu marcat per les onades de calor repetitives i inusualment duradores, a més d'un li pot semblar poc seductor. No toca. I malgrat això, és en aquest context que l’acabada d'anunciar candidatura dels Jocs Olímpics de 2030, esdevenen una oportunitat per a consolidar i impulsar els esports de gel i apropar-los de nou a una societat que, tot i l'interès mediàtic i l'afició emergent cap als esports de muntanya, no acaba d'associar-los com un dels esports d'hivern tradicionals al nostre país.

Així doncs, una bona manera d'aconseguir posicionar-los i projectar-los passa, en part, per organitzar les proves de gel a Barcelona, malgrat que des del Pirineu, s'ha reclamat tenir protagonisme en aquesta qüestió.

fceh_35_barcelona_ice_blue_cats_guanyen_copa_d__espanya_hoquei_gel_femeni

Si et sembla interessant llegir Barcelona i Badalona, seus per a l'hoquei gel a Pirineus-Barcelona 2030, et pot interessar aquesta altra notícia Les reaccions des del Pirineu a la nova candidatura.

Ara com ara, però, per als partits d'hoquei gel, el nou projecte tècnic Pirineus-Barcelona proposa organitzar-los entre les ciutats de Barcelona i Badalona. S'espera que siguin prop de 548 esportistes olímpics i 140 de paralímpics els qui llisquin per les dues pistes destinades que haurien d'acollir els partits d'hoquei gel.

Es tracta d'una xifra important, ja que gairebé dobla la segona disciplina amb més esportistes en les proves olímpiques d'hivern. La "família olímpica" de l'esquí alpí es preveu que sigui el 2030 d'uns 300 esportistes i uns altres 145 paralímpics.

Reutilització de les instal·lacions de 1992

Segons consta en el projecte per als JJOO d'hivern de 2030, tant a Barcelona com a la seva àrea metropolitana, es reutilitzen instal·lacions que ja van ser olímpiques i paralímpiques el 1992. Es preveu construir d'acord a un pla d’ús posterior, que en garanteixi la viabilitat.

Una d'aquestes instal·lacions serà el Nou Palau Blaugrana del FC Barcelona tindrà capacitat per a 10.500 persones. Actualment, el FC Barcelona està immers en una etapa de remodelació i actualització de tot el conjunt d’instal·lacions. Una d’aquestes instal·lacions és el Nou Palau Blaugrana, ja projectat i amb data d’inici d’execució fixada, que es projecta com un nou concepte de palau multifuncional amb una capacitat per a esdeveniments esportius de fins a 12.000 espectadors i una visibilitat òptima assegurada des de cada una de les localitats.

projecte-pista%20gel-nou%20palau%20blau%20grana


A més, comptarà amb serveis de restauració i hospitalitat (llotges VIP, skybars i sales amb visió de pista) i instal·lacions de darrera generació per a mitjans de comunicació. La instal·lació disposarà de dues pistes annexes, una de les quals serà una pista de gel permanent de mides estàndards internacionals amb capacitat per a 800 espectadors que podria utilitzar-se durant els JJOO com a pista d’entrenament. L’accessibilitat està assegurada a través de diferents línies d’autobús i metro, fet que garanteix la màxima comoditat per a tots els usuaris. El conjunt de l’equipament del FC Barcelona disposarà, a més, d’un aparcament amb capacitat aproximada d’uns 5.000 vehicles.

pista%20gel-nou%20palau%20blaugrana

L'altra instal·lació que es preveu per a l'hoquei gel és Pavelló olímpic de Badalona. Situat a la ciutat que li dona el nom, va ser seu olímpica durant Barcelona 92 i actualment acull de forma permanent competicions de bàsquet d’abast internacional. L’edifici, que té una superfície total de 26.000m2i disposa d’una grada fixa de 10.800 localitats, i amb una lleugera intervenció de modificació permanent, té dimensions suficients per allotjar la segona instal·lació necessària per a la competició d’hoquei sobre gel. Pel que fa a la situació, s’ubica a tocar de les Rondes de Barcelona i l’Autopista C-31, característiques que li garanteixen una molt bona connectivitat rodada.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny