Notícia

Blanhiblar i Reina, els dos estadis de Beret per a la candidatura olímpica

El sector del Blanhiblar acollirà els circuits per a cros i la Reina els estadis de freestyle

Blanhiblar,Beret,snowboard cros,SBX
Blanhiblar acollirà els dos circuits per a les proves de cros Autor/a: Arxiu Baqueira
El projecte de candidatura Pirineus-Barcelona als Jocs d'hivern de 2030 preveu que Beret aculli les proves de cros i freestyle. La zona ja va acollir dues competicions internacionals. Així, el 2016 s'hi va disputar la Final de la Copa del Món de snowboard i el 2019 la Copa del món de snowboard.


copa-mon-snowboard-cross-fis-beret-fototurUna de les imatges que va deixar la prova de Copa del Món de 2019 a Beret (Foto: Baqueira Fototur).

El projecte de candidatura Pirineus-Barcelona als Jocs d'hivern de 2030 preveu que Beret aculli les proves de cros i freestyle, a més de les modalitats d'esquí nòrdic i biatló.

La zona ja va acollir dues competicions internacionals. Així, el 2016 s'hi va disputar la Final de la Copa del Món de snowboard, precisament a la pista que porta per nom  Boardercross. Va ser estrenada curiosament en aquell mateix hivern de 2016. El circuit i l'organització de l'esdeveniment, definit en el seu moment com un dels més espectaculars, es va preparar en només dos mesos ja que inicialment s'havia previst organitzar les finals a La Molina. Malauradament, un hivern especialment "garrepa" en precipitacions al Pirineu oriental, sobretot en els mesos de desembre i gener, van aconsellar desviar les proves cap al Pirineu central.

Tres anys més tard, el 2019, la mateixa zona va acollir una prova del circuit de la Copa del món de snowboard. Blanhiblar i Reina són, doncs, els dos estadis que es proposa habilitar a Beret per a les proves esmentades i per a les quals ja es disposa d'experiència i un equip rodat.


Vídeo sobre la construcció del circuit de la Copa del Món snowboard cros de Baqueira Beret el 2019

Blanhiblar, per a les proves de Snowboardcross (SBX) i Skicross (SX)

Els dos circuits per a les proves d'esquí cros i snowboard cros es construiran al voltant de les actuals pistes conegudes amb el nom de Blanhiblar, BoarderCross i Arriudera  Serra. En aquesta mateixa zona ja s'hi van disputar les Finals de la copa del món d’aquesta modalitat els anys 2016 i una prova de Copa del Món el 2019.

Dades%20tecniques-estadis%20cros%20blanhiblar
Dades tècniques dels dos circuits per a les proves d'esquí cros i snowboard

Estadis de la Reina, per a les proves d'Aerials (AE), Halfpipe (HP), Bamps (MO), SlopeStyle (SS)

És una zona de gran amplitud i múltiples serveis que actualment ja és ocupada en part per l'estadi de competició FIS Beret. Els estadis s'ubicaran en paral·lel al telecadira Dera Reina i el teleesquí Fernández Ochoa.

Beret-reina-estadis
Estadis de la Reina i Blanhiblar sobre plànol

baqueira-beret-acull-el-trofeu-desigual-amb-la-participacio-de-65-riders-3La zona del Blanhiblar ha acollit diverses competicions de cros, com ara el Trofeu Desigual (Foto: DDLN).

Beret serà, doncs, l'àrea que en conjunt acollirà més competicions en la candidatura Pirineus-Barcelona, ja que també s'hi celebraran les competicions de les modalitats d'esquí nòrdic i biatló, tal com ja vam avançar en aquest article.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny