Notícia

El Palau Sant Jordi, seu per a les proves de patinatge artístic a Pirineus-Barcelona

També ho seria per a les proves de velocitat sobre gel en pista curta

El Palau Sant Jordi ha acollit diverses provesde neu i gel
El Palau Sant Jordi ha acollit diverses provesde neu i gel Autor/a: Nevasport
No serà la primera vegada que Barcelona acull proves internacionals de patinatge sobre gel. En aquest sentit, cal recordar les Finals del GrandPrix de patinatge artístic sobre gel del 2014-15 i 2015-16. Ara, el projecte de candidatura als Jocs d'hivern de 2030 proposa que Barcelona sigui la seu de patinatge artístic i de velocitat sobre gel en pista curta.


el-gel-pren-embranzida-a-la-pista-del-fc-barcelonaGrup de patinadors entrenant a la pista de gel del FC Barcelona (Foto: FCEH).

Durant dos anys Barcelona (desembre de 2014 i de 2015) va acollir la Final de l'ISU Grand Prix de Patinatge sobre Gel, considerada una de les competicions més importants del món d’aquesta disciplina. Ara la ciutat podria ser de nou l'escenari de proves de gel de nivell internacional, ja que es proposa que sigui la seu esportiva per a les proves de velocitat curta sobre gel i de patinatge artístic.

Així, en el nou projecte publicat recentment a la web de la Generalitat de Catalunya, es recorda que el Palau Sant Jordi ja va ser un dels escenaris olímpics més emblemàtics de Barcelona 92. Projectat com un palau multifuncional, amb capacitat d'allotjar tota mena de competicions esportives i espectacles musicals i teatrals, compta amb una instal·lació per a una pista de gel de mida reglamentària.

El Palau Sant Jordi esdevé la seu amb més capacitat —14.000 espectadors— i podria allotjar les competicions de patinatge artístic i/o patinatge de velocitat en pista curta. Actualment, el Palau Sant Jordi ja disposa de totes les instal·lacions i dependències per allotjar i donar servei a tots els atletes i assistents a les competicions, i compleix tots els requisits de l'ISU.

Aquest fet implica que les obres que necessitarà el Palau seran les adaptacions temporals requerides per les competicions olímpiques, que es desmuntaran un cop finalitzats els Jocs Olímpics. Pel que fa a la connexió en l'àmbit de transport, l'accés està assegurat amb transport públic, alhora que també es disposen a l'entorn immediat de grans extensions d'aparcament per a vehicle privat.

Patinatge artístic

Modalitat del patinatge practicada amb acompanyament musical que consisteix a fer piruetes, girs i maniobres patinant sobre una superfície de gel, i que són valorats per uns jutges seguint un codi de puntuació. Es preveu un total de 9 proves olímpiques i prop de 148 esportistes (segons dades previstes per als Jocs Olímpics de Milà).

Patinatge de velocitat en pista curta (shorttrack)

Els patinadors competeixen entre ells, a diferència del patinatge en pista llarga que ho fan contra rellotge; en cada cursa corren un màxim de sis participants en una pista de 111 m i no hi ha divisió de carrers. En totes les proves se disputen eliminatòries, i es classifiquen els primers per a la ronda següent i així fins al final. La participació en aquesta modalitat als Jocs d'Hivern de Milà serà de 112 esportistes.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny