Notícia

Fira de Barcelona de Montjuïc, la seu per al patinatge de velocitat en gel a Pirineus-Barcelona

En els jocs d'hivern de Milà de 2026 el patinatge de velocitat mourà prop de 165 esportistes olímpics i 14 paralímpics

Nil Llop
Nil Llop Autor/a: Juan Antonio Nieto.
El Projecte de candidatura per als Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern Pirineus-Barcelona preveu que Fira de Barcelona de Montjuïc pugui acollir les proves de patinatge de velocitat en gel. Aquestes instal·lacions hauran d'acollir curses de diverses distàncies en un circuit oval de 400 m de longitud.


 

el-gel-pren-embranzida-a-la-pista-del-fc-barcelonaGrup de patinadors entrenant a la pista de gel del FC Barcelona (Foto: FCEH).
 

El Projecte de candidatura per als Jocs Olímpics i Paralímpics d’hivern Pirineus-Barcelona preveu que Fira de Barcelona de Montjuïc pugui acollir les proves de patinatge de velocitat en gel. Aquestes instal·lacions hauran d'acollir curses de diverses distàncies en un circuit oval de 400 m de longitud. En els propers jocs d'hivern de Milà de 2026 mourà prop de 165 esportistes olímpics i 14 paralímpics. Actualment, no hi ha cap instal·lació a Catalunya per acollir aquestes proves i es proposa fer una instal·lació provisional als pavellons de la Fira.

Les curses de patinatge de velocitat en pista llarga, de diverses distàncies, se celebren en un circuit oval de 400 m de longitud. Els participants competeixen de dos en dos, contra rellotge. En els propers jocs d'hivern de Milà de 2026 mourà prop de 165 esportistes olímpics i 14 paralímpics. Per contra, les proves de velocitat sobre gel en pista curta les acollirà el Palau Sant Jordi, que també serà seu per a les proves de patinatge artístic a Pirineus-Barcelona.

Fira de Barcelona Montjuïc Barcelona

Construït l’any 1929 amb motiu de l’Exposició Universal, el recinte de Montjuïc ocupa una ubicació cèntrica dins de la ciutat, de fàcil accés des de l’aeroport i connectada a la xarxa de transport públic. El conjunt, constituït en l’actualitat per 8 palaus firals i nombroses zones lliures, té prevista una remodelació integral amb la intenció d’adaptar-lo a les necessitats actuals i de futur, tot mantenint-ne el caràcter històric i patrimonial ciutadà. Es preveu fer coincidir aquesta modernització amb el centenari de la construcció del recinte. L’actuació preveu fusionar 3 dels palaus en un únic pavelló amb una superfície total de 35.500 m2, amb vocació multifunció i flexible.

Aquest nou pavelló expositiu estarà lliure d’estructura interior i es podrà dividir en funció de les necessitats concretes de cada esdeveniment.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny