Notícia

La Rialp Matxicots arriba a la seva 12a edició

Ahir es va fer la presentació de l'edició 2022 amb les inscripcions ja pràcticament esgotades

Rialp Matxicots,Llessui,Miguel Morano,Photoset
La vall d’Àssua i l'estació de Llessui, un dels racons pels quals passa la Rialp Matxicots. Imatge d'arxiu. Autor/a: Photoset
Aquesta nova edició tindrà lloc a Rialp el cap de setmana del 17 i 18 de setembre de 2022, celebrant dissabte totes les proves, i deixant per diumenge el protagonisme per als més petits amb la Rialp Matxixics, una cursa de muntanya per infants de 3 a 16 anys que arriba a la seva 9a edició. Els recorreguts han estat estudiats amb tot detall i recorren la zona perifèrica del Parc Nacional d’Aigüetortes i el Parc Natural de l’Alt Pirineu, pujant alts cims, profundes valls, boscos d’encant i pobles on la història està impresa a cadascuna de les seves cases.


rotund-exit-de-la-rialp-matxicots.jpgImatge d'arxiu d'una de les primeres edicions de la Rialp Matxicots

La "Matxicots" es va presentar ahir a l'Ajuntament de Rialp en la que serà la seva 12ª edició. I compte, perquè ho va fer amb les inscripcions pràcticament esgotades.
 
Rialp Matxicots, passió pel trail d’alta muntanya
 
Aquesta edició comptarà amb tres modalitats: la prova reina, la Trail, de 50 km i 4.500 m. de desnivell positiu; la Mitja de 21 km i 1.500 m. de desnivell positiu, i la modalitat no competitiva Caminada de 10 km. Aquest any s’integrarà la Rialp Matxixics, un esdeveniment per a infants de 3 a 16 anys i que en les seves set anteriors edicions s’havia realitzat en unes dates diferents a la cursa “gran”.
 
La Rialp Matxicots, organitzada per l’Ajuntament de Rialp amb el suport de multitud de col·laboradors i un gran nombre de voluntaris tindrà lloc a Rialp el cap de setmana del 17 i 18 de setembre de 2022. Com ja és habitual, l’epicentre de la cursa serà Rialp i comptarà com sempre amb la complicitat dels pobles del municipi de Rialp i de tota la Vall d’Àssua.
 
Després d’una 11ª edició el passat setembre de 2021 on la climatologia va a posar a prova l’organització i els participants es presenta una nova edició amb l’objectiu de seguir sent una de les curses més estimades a Catalunya, tal i com ho corrobora el fet de ser escollida Millor Ultra Trail de Catalunya de 2021 pels usuaris del portal especialitzat Ultres Catalunya. Reconeixement que només fa engreixar el palmarés com a cursa que ha anat assolint durant la seva història gràcies al tracte al corredor d’un poble i vall volcats al 200% amb la cursa.
 
Edició 2022 NOVETATS

Nova distancia Trail de 50km i 4.500 metres de desnivell positiu.
Realització en dissabte de les 3 distàncies: Trail, Mitja i Caminada.
Integració a l’esdeveniment de la Rialp Matxixics, per participants de 3 a 16 anys i que es realitzarà en diumenge.
Nova categoria Master pels participants majors de 50 anys.
Programació d’activitats paral·leles per donar a conèixer el territori, patrimoni, així com les activitats econòmiques i turístiques de la Vall d’Àssua.

Dissabte

Per una banda, el dissabte dia 17 de setembre tindrà lloc la prova reina d’aquest 2022, la Trail de 50 km i 4.500m positius on s’assoleixen quatre cims de la Vall d’Assua, tres dels quals superen els 2.800 metres d’alçada (Montsent de Pallars, Montorroio i Les Picardes). El mateix dissabte es durà a terme la Mitja marató de 21 km i 1.500m positius, amb un recorregut íntegre pels pobles i racons de la Vall d'Àssua amb la Serra de Posa com a pas més alt a més de 1.500 m. d’alçada. Finalment, el mateix dissabte es durà a terme la modalitat no competitiva Caminada d’10 km i 700m positius.
 
Diumenge

El diumenge 18 de setembre serà el torn dels més petits i no tan petits amb la Rialp Matxixics, una cursa per infants de 3 a 16 anys que arriba a la seva VIII edició. La Rialp Matxixics és una de les primeres curses infantils de muntanya a Catalunya i que té un caràcter solidari amb el Banc d’Aliments del Pallars Sobirà.
 
Durant tot cap de setmana, i obert a tots els participants i acompanyants,s’ha dissenyat un programa paral·lel d’activitats de promoció de les activitats turístiques i econòmiques del nostre municipi i comarca: concerts, activitats d’aventura, visites a les esglésies romàniques de la Vall d’Àssua, visites a formatgeries, tast de vins i formatges, activitats infantils,...
 
Així doncs, la Rialp Matxicots fa una aposta clara per un cap de setmana ple d’esport, muntanya i activitats per gaudir amb amics i/o família on tothom tindrà cabuda.
 
La Rialp Matxicots serà qualificadora a l’índex UTMB, un dels requisit per a participar en la prova reina del trail mundial que es celebra cada any a Chamonix.
 
Aquest any s’esperen gairebé 1.000 participants entre totes les disciplines del cap de setmana, que suposarà quasi un ple absolut, i que juntament amb els seus acompanyants reuniran a Rialp més de 3.000 persones durant el cap de setmana, el que suposarà, un any més un gran impacte econòmic, social i de difusió per al municipi i la comarca.

Més informació a: https://www.turisrialp.cat/matxicots/

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny