Notícia

L'Alt Urgell promourà el territori per al ciclisme i el senderisme

Actualment ja hi ha 31 rutes de BTT, 22 de bicicleta per carretera, 3 de Gravel i 7 de senderisme

Alt Urgell,senderisme,l\'alzina,figols,alinya
L'Alt Urgell promourà el territori per al ciclisme i el senderisme Autor/a: Diaridelaneu
Més rutes ciclistes a l’Alt Urgell i nou portal per a la promoció d’aquest esport amb base al Rafting Parc la Seu d’Urgell. Un dels objectius és fomentar els itineraris per carretera, donada la demanda dels usuaris i es preparen també recorreguts per enduro, segons la nova iniciativa del Consell Comarcal i Turisme de la Seu d’Urgell.
 


mirador-laseudurgell-2022Mirador de la Seu d'Urgell (Foto: arxiu).

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell i Turisme de la Seu d’Urgell promouen vint-i-dos rutes de bicicleta per carretera que sumen 1.300 quilòmetres. Es tracta d'un producte cada vegada més sol·licitat per part de veïns i turistes. Les rutes estan classificades en tres nivells de dificultat, que van des de trajectes d'una hora, com el d'onze quilòmetres entre Organyà i Montanisell; fins a recorreguts més exigents, com el que uneix la Seu d’Urgell amb el Pallars i acaba a Coll de Nargó, de 181 quilòmetres. La informació està disponible en fulletons i al portal Pirineu Outdoor, la nova marca turística centrada en el ciclisme i senderisme que va llançar la comarca.

La Seu d’Urgell i l’Alt Urgell són un entorn únic per a la pràctica del ciclisme, tant per carretera, muntanya, ebike, inclusiu… És per aquest motiu que el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i Turisme de la Seu d’Urgell s’han posat d’acord per crear aquesta projecte anomenat Pirineu Outdoor i que tindrà la base al Parc del Segre. Pirineu Outdoor compta amb informació de rutes senyalitzades i conservades destinades a diverses modalitats, com són les bicicletes de muntanya, BTT, el nou foment dels itineraris per carretera que s’esmentaven anteriorment, la novetat de posar en marxa rutes per enduro i, finalment, l’oferta de senderisme, amb el track descarregable a @wikiloc; així com tota la informació imprescindible per la pràctica d’aquest esport a l’Alt Urgell.

Així, l’actual proposta inclou 31 rutes de BTT, 22 de bicicleta per carretera, 3 de Gravel per  experts I de llarga durada i 7 més de senderisme. En tots els casos s’especifica el nivell perquè l’usuari pugui escollir el que millor s’adapti a les seves necessitats o demandes. En la majoria de modalitats, per tant, es pot triar entre rutes molt fàcils, fàcils, moderades, difícils o molt difícils.

En un futur proper, Pirineu Outdoor serà un punt de suport als ciclistes i senderistes ubicat al Rafting Parc la Seu d’Urgell amb tots els serveis necessaris per a gaudir de la natura i l’entorn, per a totes les edats i tots els nivells.

Més informació:
www.pirineuoutdoor.com/
www.alturgell.cat/turisme
turismeseu.com/

Si t'ha interessat llegir L'Alt Urgell promourà el territori per al ciclisme i el senderisme també et pot interessar llegir Senderisme, BTT i bicicleta de carretera, tot en un amb Pirineu Outdoor.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny