Notícia

Sessió sobre meteorologia i geologia del Pirineu

A la Casa dels Parcs del Pirineu de la Seu d’Urgell aquest divendres 16 de setembre

Sessió sobre meteorologia i geologia del Pirineu
Sessió sobre meteorologia i geologia del Pirineu Autor/a: IST
La Casa dels Parcs del Pirineu acull la presentació de material creat per Meteopirineus sobre meteorologia i geologia a la serralada.


La Casa dels Parcs del Pirineu acull la presentació de material creat per Meteopirineus sobre meteorologia i geologia a la serralada. Serà aquest divendres, 16 de setembre, a la Casa dels Parcs del Pirineu, situada a la Seu d’Urgell. Es presentaran dos projectes de Meteopirineus que han comptat amb ajuts del Parc Natural de l’Alt Pirineu i del Parc Natural del Cadí-Moixeró.

A les 10 hores, es presentarà la Guia geològica del Parc Natural de l’Alt Pirineu, unes fitxes pedagògiques vinculades a la guia i el jardí de roques de Rubió. La guia fa una descripció general de la geologia del Parc, disposa d’un apartat sobre les roques que s’hi troben i presenta un seguit d’itineraris geològics. També s’han editat unes fitxes pedagògiques perquè grups d’alumnes puguin realitzar, segons el seu curs acadèmic, diferents tallers de geologia vinculats a aquest espai natural.

Seguidament, cap a les 10.30 hores, es presentaran les actuacions vinculades a la meteorologia del Parc Natural del Cadí-Moixeró, amb una exposició itinerant i un vídeo amb anècdotes de padrins i padrines de la zona relacionades amb el clima, per difondre els valors climàtics del Parc Natural i conservar la memòria històrica relacionada amb aquests fenòmens meteorològics. Amb la finalitat de divulgar els trets climatològics característics del territori, també s’ha editat material divulgatiu i s’han realitzat sortides de camp i jornades de voluntariat per mesurar les illes de calor de diferents municipis.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny