Notícia

Com podria ser la temporada 2022-23?

Una primera aproximació per al proper hivern

captura,0210-20,meteociel
Com podria ser la temporada 2022-23? Imatge d'arxiu. Autor/a: Meteociel.fr
Ens trobem en el compte enrere per a la temporada d'hivern. Avui, des de Troposfèrica, ens envien un avanç breu de què s’espera per la tardor i també per aquest proper hivern 2022-23.


tosa-nevada-la-molinaLa Molina després d'una nevada (Foto: arxiu DDLN).

El pròxim 23 de setembre clourà l'estiu astronòmic, que ha destacat especialment per la forta calor sostinguda des del mes de maig. També ha estat sec, sobretot els mesos de juny i juliol. Durant l'agost les tempestes van fer acte de presència, acumulant-se gairebé 70 mil·límetres a Grandvalira, poc més de 90 mil·límetres al Port del Comte, 120 mil·límetres a Astun, o entorn de 150 mil·límetres a la Molina.

Com es presenta la tardor?

La tendència apunta cap a una normalització progressiva de la temperatura. És a dir: la probabilitat de calorades tardanes seria baixa, i cal esperar un ambient fresc adequat a les dates. Ho notarem al llarg del que queda de setembre però sobretot a l'octubre i novembre. Les precipitacions s'esperen entorn de la mitjana climàtica o lleugerament per sota, sobretot el pròxim mes d'octubre. Al llarg del novembre algunes pertorbacions actives es podrien apropar, amb les primeres nevades amb cara i ulls per escalfar motors. Esperem que sigui així!

Una primera aproximació a l'hivern de 2022-23

Queda lluny, però tot apunta cap a un hivern "normal", és a dir: amb algunes fredorades, neu que no en faltaria, i també dies suaus amb temps estable. Per tant, som optimistes! Aquesta pròxima temporada podria millorar la passada 2021-22.

Més endavant entrarem en detalls!

nevada-masella-20211127
Nevant amb intensitat a Masella (Imatge d'arxiu).

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny