Notícia

Proves de càrrega al telecadira Alabaus de La Molina

Es testeja la instal·lació en les seves prestacions de velocitat, parada i càrrega

Alabaus,telecadira,La Molina,sacs,261022,©IST
Proves de càrrega al telecadira Alabaus de La Molina Autor/a: Diaridelaneu
Octubre és un mes de compte enrere. Queden poques setmanes per a l'inici de la temporada i per aquest motiu les estacions d'esquí inicien les proves de càrrega dels telecadires. És el cas de La Molina, on aquesta setmana s'ha començat a fer proves de velocitat, parada i càrrega del telecadira Alabaus.Menys de 40 dies, si la meteorologia no falla, per començar una nova temporada de neu. A poques setmanes de començar una nova campanya les estacions d'esquí inicien aquests dies les darreres comprovacions per deixar-ho tot a punt. És el cas de La Molina, on aquesta setmana han començat les proves de càrrega al telecadira Alabaus.

Les proves de càrrega és una operació que consisteix en posar càrregues, en forma de saca plena d'aigua, en cadascuna de les cadires. Tot seguit es fan les comprovacions de pes, velocitat, parada i posada en marxa del motor d'emergència. Tot i que en el cas de l'estació cerdana les proves es fan amb bosses que s'omplen d'aigua, en altres estacions es fan amb bidons. En qualsevol cas, saques o bidons, el pes d'aquests ha de ser equivalent al mateix nombre de persones que pot transportar cada cadira.

alabaus-telecadira-la-molina-operaris-261022-ist

Els Alabaus de La Molina

El sector dels Alabaus, el més oriental del domini esquiable LaMolina+Masella, es va obrir l'any 1972 amb la instal·lació del primer teleesquí Poma-Buj Alabaus II i, dos anys més tard s'instal·lava el segon Teleesquí, també un Poma Buj. Va ser l'estiu de 2006 quan es va remodelar la zona i es van canviar els dos remuntadors per un telecadira desembragable de 6 places i la instal·lació de 22 canons de producció de neu artificial. També es va fer l'obra del llac d'Alabaus i la sala de bombeig nova.

L'any 2008 es va realitzar l'obra del Half Pipe, el més gran del Pirineu, i s'hi van instal·lar 16 canons nous per a innivar el Half Pipe i la Pista del Border Cross.

L'any 2010 es va realitzar la reforma de la Cafeteria i dels sanitaris, així com la integració i remodelació definitiva del aparcament del Pedró, la remodelació de la pista del mateix nom i la incorporació de dos canons de producció de neu per aquesta pista, en la qual cada any s'hi celebra el trofeu Pista Pista!.

Quan es fan les proves de càrrega?

Les proves de càrrega s'acostumen a fer un cop ha finalitzat la revisió tècnica a què es sotmet cada remuntador, una revisió que s'ha de fer en funció dels anys que la instal·lació porta en funcionament. Aquest és un requisit necessari per tal de rebre el permís per al seu funcionament.

Tots els funiculars, telefèrics, telecabines, telecadires i teleesquís han de passar revisions periòdiques per tal de rebre l'autorització administrativa d'explotació. En el cas dels teleesquís no cal fer prova de càrrega, ja que l'esquiador està en contacte directe amb el terra i requereix menys proves de pes.

Si t'ha interessat llegir Proves de càrrega al telecadira Alabaus de La Molinatambé et pot interessar la visita a Cronologia de la història de l'esquí a La Molina.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny