Notícia

La fira de Muntanya de Vic, una fira pionera

La fira de Muntanya de Vic, una fira pionera
La fira de Muntanya de Vic, una fira pionera Autor/a: Fira de la Muntanya Edició 2021
El saló Nivalia Ski Show, durant molts anys, o Fires com l'Esquiades Snow Fun (2017), o la Let's Snow (2018), van ser en el seu dia el punt de trobada dels aficionats catalans a la neu durant diverses pretemporades. Podríem afegir altres esdeveniments com el Welcome Winter, de Llívia, que també amb una pista de neu com l'skishow, o altres esdeveniments de format més reduït que organitzaven molts clubs d'esquí a les seves respectives poblacions. Avui molts ja són història per diversos motius. Tot i això, amb una projecció més discreta, però molt sòlida, segueix la Fira de la Muntanya de Vic, que va tenir la seva primera edició el 1980.

fira%20de%20la%20muntanya-material-estand

Vagi per davant que en la meva assistència pràcticament incondicional a aquest tipus d'esdeveniments mai, o gairebé mai, he comprat res. Pot semblar una paradoxa, però el cert és que el que de debò m'agradava d'assistir-hi era bàsicament empapar-me en l'ambient de muntanya, de fred, d'esquí, i de trobar-me algun conegut amb qui treure el tema de cada pretemporada: Quan començarà la temporada? Serà bona? Et canvies els esquís aquest any?

També és cert que m'entusiasmava especialment veure els estands de les estacions d'esquí amb fotografies gegants espectaculars. Ara, amb les xarxes socials i empassant-me fotos espectaculars diàriament a Instagram, ja difícilment em sorprèn res.

El cap de setmana del 4 al 6 de novembre, al recinte firal El Sucre de Vic, s'organitza la 41a edició de la Fira de la Muntanya. Un certamen ben consolidat, com indica la xifra de la convocatòria, on els aficionats a la muntanya i la neu podrem trobar informació i demostracions de diverses empreses del sector: material, activitats, estacions d'esquí, experiències, vehicles, càmper... A més, la Fira de la muntanya 2022 es complementa amb la Fira del Llibre de Muntanya.

fira%20de%20la%20muntanya-material-ocasio

Crec que no és gens exagerat afirmar que amb aquest esdeveniment, que resisteix gairebé en solitari el pas del temps, comença un compte enrere ben palpable per embolcallar-se de l'ambient que hauria de tocar al novembre: el d'un hivern que ja és a la vista, d'uns primers freds que haurien d'estar recordant que som a la tardor i d'una neu que en qualsevol moment emblanquinarà els cims del Pirineu.

En resum, i enllaçant amb l'encapçalament de l'article; si en el seu dia no em vaig perdre pràcticament cap de les convocatòries del Nivalia i el seu Ski Show o el Let's Snow, sembla clar que ara mateix tinc un “deute” amb la Fira de Muntanya. Una fira en el seu dia impulsada pel Club Esquí Vic, en aquell llunyà 1980, i que avui ho és per l'Ajuntament de la capital d'Osona.

Després de 41 anys celebrant-se aquesta fira, alguna cosa especial ha de tenir perquè s'hagi adaptat als temps.

fira-de-la-muntanya-2021

Si t'ha interessat llegir La fira de Muntanya de Vic, una fira pionera també et pot interessar la visita a Tot a punt per a la Fira de la Muntanya 2022.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny