Notícia

Amics per sempre, una 'bonica història' que va començar el 1949

Una bonica història que va començar el 1949 i que continua viva a la Catalunya del Nord

Les Angles
Les Angles
Als Angles i en general, a les Neus Catalanes, s'hi han viscut històries humanes molt interessants, com la que varen protagonitzar dos antics oficials, britànic i nord-americà, i una antiga espia retirada al Pirineu Oriental.


El 1949, FrancineBesson, espia francesa que havia treballat amb antics membres de la resistència francesa, va formar part d'un escamot que va evitar l'assassinat d'un eminent científic jueu a mans d'Odessa. Aleshores, Francine va iniciar una entranyable amistat amb Kenneth Thompson, comandant de l'exèrcit britànic, amb qui treballaria en diverses missions orquestrades pels serveis secrets francesos i britànics.

captura-de-pantalla-2019-11-16-a-la-s-00.28.54

L'inexorable pas del temps no va evitar que la seva amistat se'n ressentís, és més, juntament amb Leonard Fox, antic corresponsal de guerra escocès i Harry Baldwin, comandant nord-americà retirat reconvertit en instructor (igual que Thompson), van formar un grup variat que va utilitzar la seva passió comuna per l'alpinisme i l'esquí per organitzar viatges de llarg a llarg d'Europa, gaudint de la muntanya i l'esquí d'una manera única.El 1964 es va inaugurar l'estació d'esquí dels Angles, al Pirineu Oriental. Aleshores, Francine havia adquirit una petita propietat a la petita població del Capcir, i aprofitant la inauguració de l'estació, va convidar el bo de Thompson a passar uns dies al Pirineu. Leonard Fox i Harry Baldwin s'hi unirien al cap d'uns mesos, gaudint fins al present de la muntanya d'una manera única. Actualment, només queda amb vida Francine, que ja sobrepassa els noranta anys, mantenint-se en bona forma gràcies en part a l'altitud i a la seva passió per l'aventura. Avui dia, els seus descendents segueixen gaudint de la muntanya i l'esquí amb la mateixa passió que els seus pares i avis, practicant el seu esport preferit a les estacions de Les Neus Catalanes.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny