Notícia

Esport, natura, família i més activitats que mai, a Vall de Núria i Vallter

La millora dels accessos a Vallter, el WiFi gratuït o el programa d’activitats nadalenques de Vall de Núria són les principals novetats d’aquesta temporada

Vallter
Les dues estacions tenen la natura a un sol pas (imatge de Vallter) Autor/a: Oriol Molas
Esport, diversió i natura a un sol pas. Les dues estacions de muntanya del Ripollès, Vall de Núria i Vallter, ja estan a punt per començar la temporada tan bon punt arribin les primeres nevades, i ho faran mantenint l’essència de l’esquí d’oci i la familiaritat que tant les caracteritza. Entre les principals novetats d’aquest any, hi ha la millora dels accessos viaris a Vallter, la instal·lació d’un servei WiFi gratuït a les estacions, o l’àmplia programació d’activitats nadalenques que està preparant Vall de Núria.


Hi ha un munt d’opcions complementàries per gaudir de l’entorn
 
Amb els lemes de la natura a un sol pas i la familiaritat com a bandera, les dues estacions de muntanya del Ripollès, Vall de Núria i Vallter, ja estan a punt per afrontar la temporada 2022-2023 carregades d’esperança, i de novetats. Ubicades a menys de dues hores de grans ciutats com Barcelona, Girona o Vic, en ple Pirineu Oriental, els equipaments gestionats per Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) estan pensats per brindar benestar, comoditat i proximitat a usuaris de totes les edats. I l’Agència Catalana del Turisme n’avala la qualitat amb la certificació d’Equipaments Familiars.
 
Vall de Núria destaca pel seu enclavament, un espai natural lliure de trànsit motoritzat envoltat de cims que freguen els 3.000 metres d’alçada, al qual només es pot accedir amb el Cremallera des de Ribes de Freser. Tot un referent mediambiental que, a més, és una de les portes d’entrada al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser (des de la seva vessant oest). Per la seva banda, Vallter és l’estació de muntanya més mediterrània dels Pirineus catalans. De fet, si el dia és clar, des de la seva cota més alta (2.535 metres) s’hi arriba a veure la Costa Brava.
 
Vall de Núria està enclavada en un espai lliure del trànsit motoritzat (Foto: Toni Anguera)
 
Entre totes dues, sumen un total de 21,5 km esquiables (13,9 a Vallter i 7,6 a Vall de Núria). Aquesta temporada Vallter tindrà 13 pistes obertes (6 vermelles, 4 blaves i 3 verdes) i Vall de Núria, 11 (2 negres, 3 vermelles, 3 blaves i 3 verdes).
 
Vall de Núria tindrà 7,6 quilòmetres esquiables repartits per 11 pistes (Foto: Oriol Molas)
 
Nous accessos i més activitats
Una de les grans novetats de Vallter és que s’han millorat els accessos a l’estació per garantir confort i seguretat als visitants. A més, també s’ha instal·lat un servei de WiFi gratuït accessible per a tot el domini esquiable, que es podrà utilitzar de manera gratuïta. Paral·lelament, s’han incorporat dues escoles d’esquí (una de les quals també funcionarà com a empresa d’esports d’aventura); s’ha instal·lat un espai de venda i recàrrega de forfets únic pel parc lúdic, i noves portes d’accés a aquesta zona; s’ha reobert la sala de pícnic (on s’han incorporat serveis com màquines dispensadores de menjar i begudes), i s’ha ampliat l’oferta d’activitats infantils i d’altres esdeveniments.
 
Una imatge del club infantil L’Esquirol de Vallter
 
Pel que fa a Vall de Núria, la gran novetat és una proposta única per gaudir de la il·lusió i la màgia nadalenca en família. En aquest sentit, tots els dissabtes i diumenges compresos entre el 3  de desembre i el 7 de gener, així com els festius del 5 al 9 de desembre, i tots els dies compresos entre el 26 i el 30 de desembre i el 2 i el 6 de gener, es faran diverses activitats per a tota la família.
 
Per al públic adult, en destacaran els passeigs amb màquines de retrac, les raquetes de lluna plena i nocturnes, el bateig de raquetes, el bateig de neu, les visites guiades del Museu del Cremallera, i la visita guiada històrica a l’ermita i el santuari. I els infants podran fer tallers creatius (un de creació d’una pel·lícula amb la tècnica d’StopMotion, un altre per construir un Tren Cremallera de Núria a partir de materials reciclats, o un altre per elaborar una Olla de Núria de ceràmica); participar als contacontes “La Marmota a Vall de Núria” o als tallers de Nadal “Els tions que volen convertir-se en desitjos”, o veure l’arribada dels Reis d’Orient el 5 de gener. A més, els dissabtes al matí hi haurà xocolatada i als vespres tindran la possibilitat de fer una baixada gratuïta amb trineus. I totes les activitats seran gratuïtes excepte les sortides amb retrac, les raquetes de lluna plena i nocturnes, i els bateigs de raquetes i de neu, que seran de pagament. 
 
Vall de Núria oferirà passeigs en màquines de retrac
 
D’altra banda, aquesta temporada l’estació també potenciarà l’après esquí amb noves circulacions del Cremallera, que farà l’últim trajecte de pujada a les 19.20 h i l’últim de baixada a les 20.10 h. I també s’ha instal·lat un food truck al costat del parc lúdic i s’ha comprat una màquina trepitjaneu
  
Ple de serveis en un entorn privilegiat
A part d’aquestes novetats, enguany Vall de Núria disposarà de 2 escoles d’esquí o snow, un parc infantil, 9 punts de restauració, 3 aparcaments i 509 places d’allotjament a la pròpia estació i 3.010 a la seva àrea d’influència. I Vallter tindrà 4 escoles d’esquí o snow, un parc infantil, 6 punts de restauració, 6 aparcaments i 80 llits a l’estació i 2.277 a la seva àrea d’influència.
 
A més, les dues estacions mantenen la seva oferta d’oci per a tota la família, de la qual en destaquen activitats com el tubbing, els jocs d’equilibri en alçada i la tirolina, la construcció d’iglús, les excursions en raquetes de neu o esquís de muntanya, les exposicions, o els sopars nocturns d’alçada, entre moltes altres. Tot, per a fomentar l’oci familiar i la desconnexió en plena natura en dues estacions totalment compromeses que col·laboren estretament amb el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser per acostar els visitants a la fauna i la flora de la zona.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny