Notícia

Ramon Tremosa ens parla d'energia, de Jocs d'Hivern o de Boí Taüll i Vallfosca Interllacs al Diaridelaneu

Victor Riverola entrevista l'autor del llibre Energia Sobirana, el diputat i ex-conseller d’Empresa i Coneixement Ramon Tremosa

Ramon Tremosa
Ramon Tremosa ens parla d'energia, de Jocs d'Hivern o de Boí Taüll i Vallfosca Interllacs al Diaridelaneu Autor/a: Víctor Riverola
Ramon Tremosa explica a l'entrevista que li fa Víctor Riverola que, en qüestió d'auto-suficiència energètica, a Catalunya ens trobem "a la cua d'Europa”. El diputat i ex-conseller d’Empresa i Coneixement, que juntament amb Jaume Morron ha publicat el llibre 'Energia sobirana' (de Pòrtic Edicions), també ens parla de la candidatura als Jocs d'Hivern, actualment en stand-by, o de la possibilitat de recuperar el projecte fallit de l'estació de muntanya de Vallfosca Interllacs.


vallfosca-interllacs-telecadira-marc-portaAspecte actual de l'estació de Vallfosca Interllacs a mig construir (Foto: arxiu Marc Porta).


En l'actual context de crisi energètica dels combustibles fòssils,que es veu accentuat per la impossibilitat de fer la transició cap a les energies renovables de forma prou eficient i ràpida per qüestions diverses, la sobirania en la qüestió de l'energia sembla més lluny que mai. En resum: a Catalunya produïm ben poca energia renovable i la nostra dependència de l'exterior anirà en augment. Per entendre la situació actual, una magnífica i oportuna opció és el llibre Energia sobirana, que acaba d'editar Pòrtic Edicions i del qual n'és coautor el diputat i ex-conseller d’Empresa i Coneixement Ramon Tremosa, conjuntament amb el gerent de dialEc – Comunicació per a la Sostenibilitat, Jaume Morron.

A l'entrevista de Víctor Riverola publicada al diaridelaneu, Tremosa n'explica algunes claus. Però no només ens parla d'energia, sinó també de la candidatura als Jocs d'hivern, o del ressò que tenen determinats plantejaments en contra d'aquest esdeveniment que, sovint, s'alimenten "d'arguments discutibles". En definitiva, ens parla de la importància del turisme d'hivern i de la possibilitat de recuperar el projecte de VallfoscaInterllacs a partir d'una connexió amb Boí Taüll.

En resum ens parla del Pirineu, un territori que coneix molt bé. L'entrevista en aquest enllaç.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny