Notícia

Els ecologistes, contra la neu produïda

Exigeixen al Govern que prengui mesures

Masella,cano,neu,alta,pressio
Els ecologistes, contra la neu produïda. Imatge d'arxiu. Autor/a: Diaridelaneu.cat
Ecologistes exigeixen prohibir "fabricar neu artificial" i restriccions en piscines i jardins privats contra la sequera. World Nature apunta la necessitat de garantir el reg eficient i sostenible o solucionar la contaminació d'aqüífers.


port-del-comte-produccio-de-neu-canonsProducció de neu a Port del Comte (Imatge darxiu).

World Nature ha exigit al Govern que prengui mesures "urgents" sobre la gestió de l'aigua per afrontar la sequera. Entre aquestes, ha situat les restriccions d'aigua potable en piscines i infraestructures d'usos privats com jardins i prohibir la "fabricació de neu artificial" en estacions d'esquí o altres infraestructures en situació de sequera severa i si no hi ha un mantell previ de neu natural. També reclamen prohibir la cacera esportiva perquè causa la mort d'animals que ja es troben amb un alt grau de vulnerabilitat per la dificultat de trobar aigua. A més, planteja altres mesures estructurals com garantir un regi eficient i sostenible i un consum sostenible per part de la indústria i resoldre la contaminació dels aqüífers per purins.

En un comunicat, ha plantejat també la necessitat de prohibir l'ús d'aigua potable i de boca per regar carrers o jardins públics i obligar a utilitzar aigua reciclada de pluja o altres fonts. D'altra banda, ha demanat legislar sobre un nou model d'edificació que contempli l'obligació de l'ús d'aigües grises en lavabos i altres usos que no siguin el consum humà.

"Immobilisme" fins ara

World Nature ha lamentat que fins ara hi ha hagut "immobilisme i desídia" per part del Govern i del Parlament. El president de l'entitat, Antoni Carulla, ha afirmat que la manca de polítiques calentes, efectives, avaluables i de les eines i infraestructures com l'Agència de la Natura o una nova llei d'espais naturals protegits i de la biodiversitat demostren el "desinterès" dels dirigents polítics de les darreres legislatures.

Si t'ha agradat llegir Els ecologistes, contra la neu produïda també et pot interessar Respostes a preguntes freqüents sobre la neu produïda.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny