Notícia

Preocupació a Port del Comte pel cost de l'energia

És ara, darrers dies de novembre, desembre i gener quan més despesa hi ha a l'estació

Preocupació a Port del Comte pel cost de l'energia
Preocupació a Port del Comte pel cost de l'energia Autor/a: ACN
Per Port del Comte, el problema del cost de l'energia es fa especialment evident en aquest inici de la temporada. A les pistes de la cota baixa no hi ha base de neu natural i caldrà fer-la amb  neu produïda. És ara, darrers dies de novembre, desembre i gener quan més despesa hi ha a l'estació perquè coincideixen la producció de neu i la posada en marxa dels remuntadors.


port-del-comte-trepitjaneus-ski-powder-loversPort del Comte en una imatge d'arxiu (Foto: Skipowder Lovers).

Comença el període de màxima despesa en energia a les estacions d'esquí. És ara, a l'inici de la temporada, sobretot els mesos de desembre i gener al complet, quan més despesa hi ha en una estació de muntanya, perquè coincideixen la producció de neu i la posada en marxa dels remuntadors. I si a finals de novembre no hi ha neu natural de base, el problema s'accentua perquè cal fer el mantell inicial només amb neu produïda. Això és, ara mateix, una qüestió problemàtica per a una estació com Port del Comte, tenint present el context dels preus de l'energia.

Així doncs, l'encariment del cost energètic és un dels factors que més preocupa aquesta temporada a l'estació del Port del Comte, gestionada per privats. El seu director, Albert Estella, explica que el preu de l'energia s'ha triplicat respecte l'any passat. "Som una estació petita i costa de cobrir despeses", admet. L'any passat ja van augmentar el forfet un 5% i enguany, amb aquest context, l'apujaran un 8%. Concretament, 3 euros en el cas del forfet estàndard en temporada alta. "Som de les que conservàvem el preu cada any però enguany ho hem apujat a la força" per l'augment de costos, afegeix.

Si les condicions meteorològiques acompanyen, esperen obrir a finals de novembre o principis de desembre. Pel que fa a la demanda, explica que la resposta local està essent molt similar a altres anys i a bon ritme. "La resta van molt més a última hora i esperen la primera nevada", precisa.

L'estació ha continuat amb les millores per ser més sostenibles i eficients en àmbits com l'aprofitament d'aigua amb el desglaç i el sembrat de pistes per millorar l'estabilitat i manteniment de la neu, entre d'altres accions. 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny