Notícia

L'Estació de Nòrdic del Capcir es prepara per al seu 40 aniversari

Agenda carregada d'activitats i esdeveniments per a celebrar els seus 40 anys

Espai nordic capcir,paisatge nevat
L'Estació de Nòrdic del Capcir es prepara per al seu 40 aniversari Autor/a: Estació de Nòrdic del Capcir
Any d'aniversaris a l'estació de nòrdic del Capcir. El domini esquiable d'esquí va ser creat l'any 1982 i aquest mes de desembre s'arriben als 40 anys. Per a celebrar-ho s'han programat diversos esdeveniments. Així doncs, ens trobem en el moment propici per a saber més d'aquest espai que suma més de 100 km de circuits i traçats destinats a l'esquí de fons, les raquetes de neu i altres esports de neu. Som-hi?


Biathlon-esqui%20nordic-estacio%20capcirEsquí nòrdic estil patinador (Foto: estació de Nòrdic del Capcir).

L'Estació Nòrdica del Capcir, creada l'any 1982, ha anat creixent en extensió i en activitats al llarg d'aquests 40 anys. A les activitats tradicionals com l'esquí nòrdic clàssic (dos raïls) o l'estil patinador, s'hi han afegit les raquetes de neu, la marxa nòrdica, els trineus arrossegats per gossos, el biatló, el fat bike o l'skijoëring (hípica o canina). Aquestes i altres menys conegudes, però que també es realitzen sobre la neu, tenen el seu punt de trobada a l'estació del Capcir.Tres àrees

L'Estació de nòrdic queda distribuïda en tres àrees; la Calma, la Llosa i els Estanyols. A més, enguany ha estat distingida amb el segell "4 pins", un reconeixement de la marca nòrdic France.

Pel que fa a les xifres, en el seu conjunt ofereix 1 domini d'esquí nòrdic que suma 56 km, als quals cal afegir 52 km de vies blanques (per a activitats com el fat-bike o els trineus arrossegats per gossos, entre altres) i un total de 93 km de circuits per a les caminades en raquetes sobre la neu.Per a celebrar els 40 anys, l'estació de nòrdic posa en marxa 8 nous espais pic-nic a l'aire lliure i una nova zona d'aprenentatge, que serà d'accés 100% gratuïta. I com a activitat estrella, hi ha programades 4 sortides en lluna plena amb raquetes de neu o en esquí nòrdic.Refugi-Col%20de%20la%20Llosa-dronEl refugi del Coll de la Llosa a vista de dron (Foto: estació de Nòrdic del Capcir).

Reforcen la InformacióUna de les qüestions que enguany es millora a l'estació de nòrdic fa referència a la informació. Tota l'actualitat referent a l'estat dels circuits i l'estat de la neu de les diferents zones o àrees, es podrà consultar via web l'aparat específic de l'snow report. Per complementar aquesta informació hi ha dues webcams instal·lades a coll de la Llosa i a la Quillana.Cada zona, una identitat i activitats diferentsCom és normal, les diferents zones de l'estació de nòrdic, tenen els seus propis en serveis i activitats. Per posar un exemple, el Refugi del Coll del Torn, que disposa d'una terrassa orientada sud amb una vista panoràmica única sobre el Pirineu oriental, esdevé l'espai perfecte per a practicar amb raquetes de neu o l'esquí nòrdic cap al coll de la Llosa. Des d'aquí ens podem traslladar amb esquí nòrdic fins al sector de la Clavera (6,5 km), fer un pícnic, i observar el mar amb els esquís calçats. O perquè no, practicar l'esquí de muntanya o raquetes fins al coll de Creu.

Aquest refugi obre de mitjans de desembre fins a mitjans d'abril, i cada dia durant l'obertura de l'estació d'esquí nòrdic del Col de Llosa. Es recomana reservar al 06 31 11 97 84.Activitats alternatives a l'esquí nòrdic

L'estació promou el senderisme amb circuits especialment dedicats a l'activitat específics i gratuïts, on podrem realitzar caminades amb raquetes de neu o els trineus arrossegats per gossos. També es pot practicar amb les bicicletes elèctriques (o no) Fat-Bike de roda ampla per a pedalar sobre la neu a través de les vies blanques esmentades més amunt, o també les sempre exclusives passejades a cavall.L'estació de nòrdic del Capcir també ofereix la possibilitat d'iniciar-se en el biatló, i és que en aquest sentit ens trobem en una terra d'esquiadors olímpics. Els Pirineus de la Catalunya del Nord són l'espai on va néixer i es va formar Martin Fourcade.

En definitiva, aquest any l'estació de nòrdic del Capcir es vol posicionar com un espai ideal per als qui busquen natura, neu, paisatges poc coneguts i espectaculars i en els quals practicar activitats físiques en un entorn sense massificacions i on només es respira l'ambient de la neu i l'alta muntanya. Els 40 anys són, doncs, una bona oportunitat per conèixer aquest espai del Pirineu de la Catalunya del Nord. Us hi animeu?

Biathlon-Espai%20Nordic%20CapcirPracticant el biatló (Foto: estació de Nòrdic del Capcir).

L'agenda imprescindible dels 40 anys

Aquestes són les activitats apuntades a l'agenda per a celebrar els 40 anys de l'estació de Nòrdic i que convé tenir ben presents.
La Puríssima: activitats del 3 al 6 de desembre, amb neu o sense neu.
24 de desembre: Festa de Nadal, amb visita del pare Noel.
Dissabtes de gener a març: Cursets col·lectius d'esquí de fons: 8 dissabtes de gener a març. Una hora de durada a 5 €/pers, amb monitor titulat i grups mínims de 12 persones.

Sortides nocturnes a la Llosa: programades per al dijous 8 de desembre, dissabte 7 de gener 2023, dissabte 5 de febrer i dimarts 7 de març.

L'agenda de les competicions

El dissabte 15 de gener, cursa Puigcerdà Fons (campionat Copa Catalunya), organitzada pel Puigcerdà Esquí Club (PEC).
Els dies 4 i 5 de febrer, MusherRace (Campionat de France) al Col de la Quillane Club Capcir i Club Font-Romeu


Tota la informació de l'espai nòrdic del Capcir a:Web oficial: https://www.capcir-nordique.com
A les xarxes socials: 
Instagram i Facebook.
Telèfons: 
+33 (0)7 87 94 10 57
 o també +33 (0)6 87 18 72 21

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny