Notícia

Cap d'Any amb garantia de neu a Les Neus Catalanes

Un bon destí per viure una entrada d'any amb neu a pistes i après-ski a partir de les 5 de la tarda

Cap d'Any amb garantia de neu a Les Neus Catalanes
Cap d'Any amb garantia de neu a Les Neus Catalanes
Ens trobem a ben pocs dies de Cap d'Any i les estacions d'esquí de la Catalunya del Nord ens informen de l'estat de pistes i de les activitats après-ski. A més, cal tenir present que en aquest hivern, en el qual el fred i la neu es fan pregar com mai, la garantia ja hi és posada gràcies al bon gruix de neu que les estacions han pogut produir sobre els traçats des d'inicis del mes de desembre. Les estacions no estan obertes al 100%, ben cert, però les condicions per a l'esquí són òptimes.


les_angles-ambient-06_12_2022les_angles-ambient-06_12_2022-6063Les Angles durant la passada Puríssima 2022 (Foto: DDLN).

Qualsevol esquiador que s'hi consideri, té en el seu imaginari ben present la possibilitat i el desig de viure un Cap d'Any i Reis esquiant de dia i complementar-ho amb un après-ski familiar o ben romàntic de nit. Però, quina destinació ens ofereix aquesta possibilitat? Si hem de ser sincers, totes ens ho poden oferir, però cada destinació té la seva pròpia dinàmica.

De les estacions de Les Neus Catalanes, les estadístiques assenyalen que les possibilitats de viure un Cap d'Any i Reis lliscant sobre blanc són molt altes. I aquest any, en el qual el fred i la neu es fan pregar com mai, la garantia ja hi és posada gràcies al bon gruix de neu que les estacions han pogut produir sobre els traçats. És així com, malgrat viure un Nadal anormalment càlid, totes les estacions consorciades a Les Neus Catalanes, a excepció de Puigmal 2900, són obertes per aquestes festes de Cap d'Any i Reis. Cert que no estan obertes al 100%, però les condicions per a l'esquí són òptimes.

Us desglossem una a una en quin estat es troben les pistes i quines són les millors opcions per informar-se sobre l'estat de pistes i les activitats après-ski.

cambre_aze-esquiadors-pista_rhodos-1812202Cambre d'Aze en una imatge de la temporada passada (Foto: arxiu DDLN).

Així viuran el Cap d'Any i Reis a Cambre d'Aze by Trio-Pyrénées

Cambre d'Aze (Cambra d'Ase), el domini esquiable que neix d'unir l'any 1989 les estacions d'esquí d'Eina i Sant Pere dels Forcats. Destaca per les seves pistes traçades entre boscos de pi negre i per les panoràmiques espectaculars que ofereix la seva cota alta.

Si el dia acompanya, la panoràmica que ofereix des de la cota alta del domini ens permet observar el circ d'origen glacial de la Cambra d'Ase, la costa mediterrània de la Catalunya del Nord i, per descomptat, els massissos de Madres, Carlit i Perics, Puigpedrós, la plana cerdana, la serra del Cadí, el Pedraforca i la muntanya de la Tosa. Una molt bona opció per donar la benvinguda al nou any mentre gaudim de bons paisatges.

Agenda i estat de pistes:
Gruix de neu: 30/40 cm
Km de pistes: -/22
https://www.trio-pyrenees.com/
www.facebook.com/cambredaze/
Més sobre Cambre d'Aze al diaridelaneu en aquest enllaç.

fotos_font_romeu_05_12_2022font_romeu_pyrenees_2000-professors-alumnes-5431Professor d'esquí amb alumnes a Font Romeu Pirineus 2000 durant les passades festes de la Puríssima 2022 (Foto: DDLN).

Esquí i après-ski a Font Romeu Pirineus 2000

Font Romeu-Pyrenees 2000 (Font Romeu Pirineus 2000) és un referent al sud de França dins el món de la neu i ho és per la seva història i vinculació als esports d'hivern, a més de ser coneguda per ser una destinació a gran altura. La capacitat d'acollida de visitants que té l'estació és proporcional al gran ventall de possibilitats del seu après-ski. El resultat és que, un cop guardem esquís i ens traiem les botes d'esquí, s'inicien unes hores après-ski amb una oferta a mida de grans i petits, musicals, culturals, esportives o experimentals.

Bolquère (Bolquera), al costat mateix de Font Romeu, i la seva estació d'esquí Pirineus 2000 (domini conjunt d'un sol forfet) també té una agenda d'actes pròpia. Així doncs, us recomanem visitar les oficines de turisme de Bolquera i Font Romeu per consultar al detall amb dates i horaris totes les activitats que tenen programades.

Agenda i estat de pistes:
Gruix de neu: 40 cm
Km de pistes: 28/43

També ho podeu fer via les seves pàgines de Facebook, en aquestes adreces:
www.facebook.com/pyrenees2000/
o la de Turisme del municipi de Font Romeu
https://www.facebook.com/StationFontRomeu
L'estat de pistes en aquest link:
www.facebook.com/fontromeu.pyrenees2000/
Més sobre Font Romeu Pirineus 2000 al diaridelaneu, en aquest enllaç.

formigueres-telecadira-calmazeille-pista-panoramique-23022018Pista La Panoramique i telecadira La Calmazeille de Formigueres en una imatge d'arxiu (Foto: DDLN).

Benvinguda a l'any nou a Formiguères by Trio-Pyrénées

No en tenim cap dubte que Formiguères (Formiguera) és una de les estacions i pobles que millor concentra l'esperit nadalenc. Les activitats hi són variades i adreçades a tota mena de públics. A més, enguany estan d'aniversari, ja que es compleixen els 50 anys de la creació de l'estació.

Agenda i estat de pistes:
Gruix de neu: 40 cm
Km de pistes: -/25

La informació de l'estació i estat de pistes la trobareu a:
https://www.trio-pyrenees.com/formigueres/
Agenda d'activitats:
www.facebook.com/formigueres
Més sobre Formigueres al diaridelaneu, en aquest enllaç.

quillane-quillana-terrassa-istLa Quillane, petita en espai, gran en activitats (Foto: arxiu DDLN)

Així viuran Cap d'Any i Reis a La Quillane

L'opció ideal per als qui no necessiten gaire per gaudir d'un dia tranquil i solejat a la neu. És cert que no ofereix un gran desnivell, ni pistes llargues, però per contra és una opció perfecta per als qui es volen iniciar o perfeccionar en l'esquí, l'snowboard o per iniciar-se en un snowpark, practicar l'esquí nocturn o gaudir d'una terrassa panoràmica amb vista a pistes per observar les cabrioles dels practicants de l'snowpark i els avenços dels qui s'inicien als esports de neu.Aquest any també estan d'aniversari, així que us recomanem seguir la seva agenda d'activitats al seu canal de Facebook.

Agenda i estat de pistes:
Gruix de neu: - cm
Km de pistes: -/2,5

Podeu consulta l'agenda de l'estació en aquest enllaç:
www.laquillane.fr/calendrier/
L'estat de pistes en aquest link:
https://www.facebook.com/laquillane/
Més sobre La Quillane al diaridelaneu, en aquest enllaç.

refugi-coll-del-torn-espai-nordic-capcirTerrassa i panoràmiques des del Refugi Coll del Torn. L'Estació de Nòrdic del Capcir es prepara per al seu 40 aniversari.

Festes de Nadal a l'Espai d'esquí nòrdic del Capcir

L'Espai d'esquí Nòrdic del Capcir celebra aquest desembre els seus 40 anys. Té previst obrir les activitats de neu tan bon punt les condicions meteorològiques ho permetin, però igualment ofereix activitats no estrictament vinculades a la neu. Es presenta com la versió més tranquil·la de les Neus Catalanes. De moment els circuits de nòrdic no estan oberts però sí algunes de les activitats que s'hi poden realitzar.

Podeu consulta l'agenda de l'estació en aquest enllaç:
www.capcir-nordique.com/
Mé sobre L'Espai Nòrdic del Capcir al diaridelaneu, en aquest enllaç

les_angles-ambient-06_12_2022les_angles-ambient-06_12_2022-6074Telecadira Les Jassettes de Les Angles durant la passada Puríssima 2022 (Foto: DDLN).

Les Angles: esquiades de dia, après-ski intens a la tarda i nit

Les Angles (Els Angles) és una de les poques estacions d'esquí del Pirineu en què les pistes d'esquí finalitzen en el mateix nucli urbà del poble. Això li confereix una identitat pròpia que fa de Les Angles una destinació esquí i après-ski integral, o cosa que és el mateix, un poble-estació especial.

Les pistes d'esquí de Les Angles tenen una característica en comú amb gairebé totes les estacions d'esquí de la Catalunya del Nord: les pistes es troben traçades dins de frondosos boscos de pi negre i moltes d'elles tenen en el seu horitzó el llac de Matamala, a l'hivern glaçat i cobert de neu.

L'agenda d'aquests dies a l'estació més gran del Capcir és carregada de moltes activitats al poble (us recomanem visitar l'oficina de Turisme ubicada al centre poble per veure'n tota la programació).

Agenda i estat de pistes:
Gruix de neu: 40 cm
Km de pistes: -/55

Les activitats i l'estat de pistes en aquest link:
https://www.facebook.com/LesAnglesSki/
Més sobre Les Angles al diaridelaneu, en aquest enllaç.

el-nou-telecadira-de-porte-puymorens-ja-es-obert-al-public/fotos_porte_porte_puymorens-triopyrenees-dome_de_la_mine-17122022-ist-23El nou telecadira de Porté Puymorens ja és obert al públic (Foto: IST).

Cap d'Any i Reis a Portè i Puymorens by Trio-Pyrénées

Portè-Puymorens (Portè i Pimorent) és, sense cap mena de dubte, per ubicació i altitud, l'estació del fred i això, és clar, és sinònim de neu de qualitat. Porté està dividida en dues grans àrees o sectors, cadascuna dels quals té les seves singularitats. És un destí igual de valorat per als esquiadors de nivell mitjà, per als qui volen progressar amb pistes amples o per als qui busquen pistes tècniques. Mentre les negres de Portè són llargues i exigents, a prop hi trobarem unes pistes blaves llargues i solejades que ens faran gaudir del carving com poques vegades.

Recordar que la setmana passada es va obrir al públic el nou telecadira desembragable Dôme de la Mine, un 6 places que l'ha projectat, en bona part, com l'estació de moda aquesta temporada.

Agenda i estat de pistes:
Gruix de neu: 40 cm
Km de pistes: -/55

L'estat de pistes en aquest link:
https://www.trio-pyrenees.com/
Agenda pròpia en aquest enllaç:
https://www.facebook.com
Més sobre Porté Puymorens al diaridelaneu, en aquest enllaç.

puigmal-pista-trepitjada-20122021Puigmal 2900 en una imatge de la passada temporada (Foto: arxiu Puigmal 2900).

Puigmal 2900, pendents de la neu

L'estació de Puigmal 2900 continua tancada, de moment, a les activitats vinculades a la neu, el que no treu que podeu visitar l'estació i fer-hi activitats diverses que no requereixen de l'ús de remuntadors. Troareu informació de l'estació i altres activitats en aquestes dues adreces:

Web oficial de l'estació: https://ca.puigmal2900.com/
Pàgina de Facebook amb agenda: https://www.facebook.com/Puigmal2900
Puigmal 2900 al diaridelaneu, en aquest enllaç.

Les Neus Catalanes us esperen

Doncs bé, ja teniu una guia bàsica per saber que s'hi cou a les estacions d'esquí de Les Neus Catalanes de cara a aquestes Festes de Cap d'Any i Reis. Per saber més d'horaris o altres activitats us recomanem visitar les oficines de turisme de cadascun dels pobles peu de pista o, alternativament la seva pàgina web o les seves respectives xarxes socials.

I un detall important a tenir present: les estacions nord-catalanes tenen a partir de l'1 de gener i fins al dia de Reis una tipologia de client que és, gairebé, 100% clientela sud catalana. ¿Us animeu a esquiar aquests dies a les estacions de la Catalunya del Nord?

Més informació

Per saber més de Les Neus Catalanes podeu seguir la seva web corporativa, a la pàgina de Facebook o el seu canal a Instagram, en les quals s'hi publicarà informació actualitzada i d'interès, com ara les promocions o calendaris d'obertura de les estacions.

Article patrocinat per:

Les Neus Catalanes

ASSOCIATION DES NEIGES CATALANES
Place du Coq d’Or
66210 LES ANGLES


 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny