Notícia

La Rabassa es beneficia de la conjuntura general de l'esquí nòrdic al Pirineu

Prop de 11.000 persones han visitat Naturland

LA RABASSA,PRAT DE CONANGLE
Naturland, gran beneficiada de les adverses condicions climatològiques generals Autor/a: Naturland La Rabassa
La manca de neu de l’entorn afavoreix unes festes de Nadal amb bona afluència a les pistes de la Rabassa. Camprabassa registra un augment dels ingressos del 8% respecte les mateixes dates del 2021-22. Prop de 11.000 persones han visitat el centre, que ha mantingut els 14 km. de pistes obertes gràcies a les efectives tasques de manteniment.


la-rabassa-naturland-esqui-de-fons-nordic-foto-naturalandL'estació de nòrdic de La Rabassa i el parc Naturland consolida la millora de resultats durant el 2022 (Foto: Naturland La Rabassa).

Prop de 11.000 persones han visitat Naturland entre el 24 de desembre del 2022 i el 8 de gener del 2023. Els dies de més afluència han estat els dies 28 i 29 de desembre i el 4 de gener, amb prop de 1.000 visitants diaris tot i que l’afluència ha estat força regular durant les dues setmanes gràcies a les bones temperatures.

Paral·lelament, els ingressos durant aquestes dates han estat més d’un 8% superiors als registrats en el mateix període de l’any passat.

Malgrat la pluja caiguda la nit del 2 de gener i les altes temperatures registrades durant aquestes dates, la bona feina dels equips de l’estació han permès mantenir els 14 Km. de pistes obertes, fet que contrasta amb les dificultats de la resta de pistes de fons del nostre entorn immediat. Val a dir que al Pirineu Català, no hi ha cap altra estació de fons oberta, tal i com ha destacat el director de Naturland, Xabier Ajona, que ha explicat com “els equips de manteniment han arribat a traslladar neu d’una zona a una altra per garantir el circuit en tot moment”.

Tot i que l’estat de la neu no és l’òptim, això no ha impedit que el Club d’Esquí Nòrdic l’Arp (CENA) i el club d'esquí de fons Urgellet-Cerdanya (CEFUC) -dos dels clubs catalans que han entrenat aquest dies a les instal·lacions de La Rabassa- hagin pogut mantenir la seva activitat amb normalitat. A més, com ja és habitual, el Nòrdic Esquí Club La Rabassa- Naturland (NEC) també ha entrenat amb normalitat, així com els esquiadors dels equips nacionals d’Andorra, Ireneu Esteve i Carola Vila, i dels equip EEBE, Gina Roca i Quim Grioche, que han aprofitat els dies que han estat al país durant aquestes dates per entrenar a La Rabassa.

Malgrat que activitats com la moonbike, les motos de neu i les raquetes de neu no s’han pogut activar per manca de neu, la resta d’activitats s’han pogut oferir amb normalitat. De la mateixa manera, la despesa diària ha disminuït ja que s’ha venut un volum més gran de forfets d’esquí i degut al seu preu reduït respecte a una entrada amb diverses activitats, han fet disminuir sensiblement aquest tiquet mig.

El sector de la cota 1600, amb tota la seva oferta d’activitats, ha rebut una forta afluència durant aquestes festes, la majoria famílies a la recerca d’una proposta d’oci a la natura. Algunes activitats, com la recentment inaugurada Forestline, ha tingut molt bona rebuda per part dels primers usuaris, i se suma a les ja conegudes del sector de la cota 1600, Tobotronc i Airtrekk.

En aquesta línia, a més, cal destacar una altra de les novetats de Naturland, l’obertura de l’allotjament Borda de Conangle, Mountain Lodge, que ja acull els primers clients que fan nit a l’estació.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny