Notícia

Doble or històric per a Celia Abad i Albert Ortega Fornesa a la Combinada Alpina a la Universiada de Lake Placid (EUA)

Albert Ortega Fornesa
Albert Ortega Fornesa a la Combinada Alpina a la Universiada de Lake Placid (EUA) Autor/a: Di Giacomo
L'esquiador de La Molina, Albert Ortega Fornesa, ha guanyat durant el matí als Estats Units  l'AC dels Mundials Universitaris després de ser el més regular de tots els competidors en aquesta especialitat de la Universiada que es compon d'un SG on va ser el 6è i el SL en què ha estat 2n.


Celia Abad (FADI Aragó – P GUARA) i Albert Ortega i (RFEDI – FCEH – LMCE) han aconseguit les primeres medalles d'or de la Universiada per a la delegació estatal. Aquestes medalles són les primeres aconseguides per esquiadors espanyols en proves d'alpí a les Universiades celebrades des de l'any 2000.

El primer a donar la campanada ha estat Ortega. Després de la primera prova de l'AC, el Supergegant disputat el dia 15 en què va finalitzar 6è a +0.45 del txec Jan Zabystran, el corredor català ha baixat amb una intel·ligència aclaparadora i sense errors durant tot l'eslàlom col·locant-se primer amb un temps total d'1.42.88. El podi ha estat completat pel lituà Andrej Drukarov (1:43.37) i l'incontestable corredor txec fins ara, Jan Zabystran, (1:43.38) que havia acabat prèviament totes les proves en primera posició.

El SL d'Ortega ha estat tan bo que ha finalitzat amb el segon millor registre de tots els participants (45.61), únicament darrere del francès Jeremie Lagier (45.13). Val a dir que aquest darrer va baixar en una pista en molt millors condicions de les que ho va fer el corredor format a La Molina, que va sortir 18 llocs abans.

Només acabar la carrera l'esportista de Rossignol va manifestar que estava “súper content, la veritat que ahir ho vaig dir, volia fer un bon resultat i he anat a totes. He arriscat molt, me l'he jugada i avui ha sortit bé. Estava esquiant fort a SL aquests darrers mesos, ja que aquest any he entrenat una mica més que l'any passat en aquesta especialitat, així que, molt feliç i tirem endavant el Gegant”.

Així mateix, va afegir que “han estat carreres molt ben preparades per l'organització, van tractar la neu a pistes molt bé. És una llàstima perquè just a l'SG de la Universiada va nevar i això va fer que la neu estigués molt més lenta, però la veritat és que ahir va millorar a la primera part de la combinada, l'SG d'aquesta prova, i al SL ha estat impecable. La pressió era gran, però el meu objectiu era estar davant i ho he solucionat de la millor manera celebrant-ho amb una gran victòria”.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny