Notícia

Espot dona el tret de sortida als FIS Para Snow World Championships 2023 amb els mundials de Para Esquí Alpí

Mundials de Para Esquí Alpí del 19 al 29 de gener

Espot,para ski,Photoset
Mundials de Para Esquí Alpí del 19 al 29 de gener Autor/a: Photoset
Del 19 al 29 de gener, l’estació catalana d’Espot acollirà els mundials de Para Esquí Alpí organitzats per la Federació Internacional d’Esquí (FIS). Els mundials d’esquí adaptat comptaran amb la participació d’atletes de 26 països, que competiran en les disciplines de slalom, slalom gegant, alpí combinat, supergegant, descens i slalom paral·lel. Totes les proves que es disputaran al llarg de l’esdeveniment seran retransmeses en streaming. Del 19 al 29 de gener, l’estació d’esquí d’Espot acollirà els FIS Para Ski World Championships 2023, un certamen anual impulsat i homologat per la Federació Internacional d’Esquí (FIS) que inclou proves en les disciplines de slalom, slalom gegant, alpí combinat, supergegant, descens i slalom paral·lel. Es tracta d’una competició adaptada a atletes amb discapacitat física, com ara lesions medul·lars, deteriorament de la coordinació o amputacions i problemes de visió; i es divideix en les categories masculina i femenina. Aquesta competició forma part dels Para Snow Sports World Championships, competicions de caràcter internacional homologades per la Federació Internacional d’Esquí, que també engloben la celebració dels Para Snow World Championships a l’estació catalana La Molina el proper mes de març. 

Tots els esportistes que participen en aquest certamen utilitzen equipament adaptat a les seves necessitats, ja siguin esquís individuals, esquís adaptats o ajudes ortopèdiques. D’altra banda, els esquiadors i esquiadores amb discapacitat visual que competeixen en qualsevol de les disciplines del campionat reben el suport de guies vidents, que mitjançant senyals sonores els indiquen quin recorregut han de seguir en tot moment.

Disciplines, competicions i horaris - FIS Para Ski World Championships ESPOT

Durant els mundials es disputaran proves en les disciplines de slalom, slalom gegant, alpí combinat, supergegant, descens i slalom paral·lel. Els campionats iniciaran oficialment el divendres dia 20 de gener a les 17:00h amb la Cerimònia d’obertura. La primera competició és dissabte 21 de gener, i l’última dissabte 29 de gener amb el dilluns 23 com a dia de pausa. Les proves es retransmetran en directe i streaming a través de la web dels campionats, i també es podran seguir a través dels perfils socials d’Espot Esquí: Instagram, Facebook, Twitter i Youtube. Els horaris complets estan disponibles al Press Kit o a la web oficial d’Espot Esquí

ESPOT - La seu del campionat

Espot és una estació d’esquí ubicada al Pallars, al costat del Parc Nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici. Compta amb 25 km esquiables repartits entre 22 pistes i 1.000 metres de desnivell. Les seves pistes se situen dins de boscos de pi negre i ofereixen unes condicions perfectes pel que fa a la qualitat de la neu.

Espot Esquí disposa de 3 estadis de competició, tots ells homologats per la FIS, i ha acollit competicions internacionals en diverses ocasions, com la Copa del Món de Telemark (2010, 2011, 2012, 2013 i 2016), i la Copa d’Europa IPC. En l’àmbit nacional també ha acollit els Campionats de Catalunya o Espanya. Pel que fa a esdeveniments de FIS Para Ski, Espot Esquí va ser el 2016 la seu de la Europe Cup IPC Alpine Skiing SG - SC, i l’any 2020, de la Europe Cup IPC Alpine Skiing SG - GS - GL.

Les proves d’esquí adaptat que acollirà l’estació d’Espot es disputaran a la pista La Dos, en excepció de les proves de slalom paral·lel que se celebraran a la pista Estadi. L’accés des de l’aparcament serà a través del remuntador de La Roca. L’entrega de premis se celebrarà a la terrassa del restaurant després de cada cursa.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny