Notícia

La nevada fa posposar la primera prova dels FIS Para Alpine Ski 2023

Les ràfegues de vent i lanevada de les últimes hores han fet que el programa del campionat hagi de variar

La nevada fa posposar la primera prova dels FIS Para Alpine Ski 2023. Imatge d'un entrenament de Para Ski a espot.
La nevada fa posposar la primera prova dels FIS Para Alpine Ski 2023. Imatge d'un entrenament de Para Ski a espot. Autor/a: Photoset
Les condicions meteorològiques obliguen a posposar la primera prova dels FIS Para Alpine Ski 2023. Espot Esquí acull del 20 al 29 de gener els mundials FIS Para Alpine Ski 2023, un certamen en què participen 87 atletes de 26 països. Les fortes ràfegues de vent i les intenses nevades de les últimes hores han fet que el programa del campionat hagi de variar lleugerament.


Avui, 21 de gener, havia de disputar-se la primera de les competicions del campionat, la prova de Supergegant en les categories masculina i femenina, però després de les avaluacions del jurat pel que fa a les condicions meteorològiques i l’estat de les pistes, l’organització s’ha vist obligada a suspendre la cursa i posposar-la.

Malgrat que tot estava a punt per acollir la primera prova de la competició, les fortes ràfegues de vent i les temperatures de les darreres hores han dut a la FIS a prendre aquesta decisió. Anja Skutelj, directora de cursa Para Ski de la FIS explica, des de l’estació d’esquí d’Espot i després de l’última reunió del jurat: “avui no hem tingut gaire sort. Degut al mal temps i al fort vent a la part de dalt - més de 130 km/h - hem vist que no tindríem opcions”.

En aquest sentit, Joan Puig, director de cursa dels mundials FIS Para Alpine Ski 2023, ha explicat que “a l’hora de definir els canvis d’horari quan les condicions meteorològiques són adverses, l’organització convoca reunions cada hora en què hi participen el director de cursa, el director de l’estació, els tècnics de pista i membres de la Federació Internacional d’Esquí. En aquestes reunions s’estableix una hora límit per decidir si les proves es poden posposar pel mateix dia o pels següents dies de competició, sempre dins les dates establertes, en aquest cas sense anar més enllà del 29 de gener”.

Durant la jornada, alguns dels atletes han aprofitat per entrenar i l’equip d’Espot Esquí ha treballat perquè les proves puguin disputar-se quan les condicions meteorològiques millorin, cosa que s’espera que passi en les properes hores. Avui a les 17h se celebrarà la Captains Meeting, la reunió diària en què els membres de l’organització decideixen l’horari del dia següent i realitzen el sorteig per conèixer l’ordre de sortida dels atletes.

Així doncs, després de la reunió es coneixerà la disciplina de la primera prova en disputar-se, demà diumenge 22 de gener, així com els horaris i la start list dels corredors.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny