Notícia

Així ha anat la prova de Slalom Gegant als mundials FIS Para Alpine Ski 2023

Una de les imatges que ens ha deixat la prova de Slalom Gegant als mundials FIS Para Alpine Ski 2023
Una de les imatges que ens ha deixat la prova de Slalom Gegant als mundials FIS Para Alpine Ski 2023 Autor/a: Photoset
Espot ha acollit avui la prova Slalom Gegant dels FIS Para Alpine Ski 2023, competició en què han debutat les dues atletes espanyoles inscrites al mundial. En la categoria femenina, s’han proclamat guanyadores l’austríaca Veronika Aigner (Vision Impaired), la sueca Ebba Aarsjoe (Women Standing) i l’alemanya Anna-Lenna Forster (Women Sitting). En la categoria masculina, encapçalen el podi l’italià Giacomo Bertagnolli (Vision Impaired), el francès Arthur Bauchet (Men Standing) i el noruec Jesper Pedersen (Men Sitting).


Espot Esquí ha acollit avui la prova de Slalom Gegant, una de les proves més tècniques dels FIS Para Alpine Ski World Championships 2023, que ha comptat amb 85 participants. La primera mànega o ronda de la cursa ha començat a les 10:30h i amb una gran expectació a la pista Bosc 2, escenari de gran part de les competicions d’aquests mundials. La segona mànega de la cursa ha donat el tret de sortida a les 13:30h.

De les proves tècniques, la disciplina Slalom Gegant n’és la més ràpida, i es duu a terme en dues rondes o mànegues en traçats diferents que tenen lloc a la mateixa pista i el mateix dia. Per norma general, els 30 millors corredors de la primera mànega passen a participar a la segona i surten en l’ordre invers, de manera que l’atleta que hagi quedat en la primera posició a la primera ronda, sortirà l’últim en la segona.

El dia d’avui era un dels més esperats pel duo espanyol format per Audrey Pascual i María Martín-Granizo, perquè significava el seu debut als mundials. Així, després d’uns dies entrenant a l’estació d’Espot i seguint de ben a prop els resultats que tots els seus contrincants obtenien en les proves de Super Gegant, Alpí Combinat i Descens, les espanyoles s’han pogut estrenar.

La madrilenya Audrey Pascual, en la categoria Women Sitting, ha sortit en 23a posició a la primera mànega, tot i que no ha pogut acabar la cursa a causa d’una caiguda que li ha impedit participar en la segona mànega. Per la seva banda, la lleonesa María Martín-Granizo, en la categoría Women Standing, ha debutat als mundials sortint en la 19a posició de la primera mànega, tot i que una caiguda l’ha impedit continuar amb la cursa.

Audrey Pascual i María Martín-Granizo, esperança espanyola de l’esport adaptat

Audrey Pascual (18 anys) va néixer a Madrid i va començar a esquiar als 6 anys. Esquia amb una cadira que duu un esquí i un amortiguador, recolzada per dos estàbils que porta a les mans i que l’ajuden a iniciar el gir i mantenir l’estabilitat sobre la neu. L’any 2022 va rebre el títol de campiona d’Europa d’Esquí Adaptat en la categoria Woman Sitting. Pe que fa als mundials FIS Para Alpine Ski 2023 d’Espot, on competirà a les proves de Slalom Gegant i Slalom, Audrey Pascual ha assenyalat que li fa molta il·lusió competir amb gent tan bona amb la que fins ara no havia pogut coincidir: “no som un equip gaire gran però volem donar-nos a conèixer i explicar que l’equip espanyol també és aquí”.

María Martín-Granizo (16 anys) va néixer a León i va començar a esquiar a l’edat de 6 anys, animada per una família que sempre havia esquiat. Els FIS Para Alpine Ski 2023 són els seus primers mundials i competeix en les disciplines de Slalom Gegant i Slalom, en la categoria Woman Standing. La Maria només té una cama i per esquiar fa ús de dos estàbils que l’ajuden a mantenir l’equilibri sobre la neu. Amb només 16 anys, ja pot dir que és impulsora d’una iniciativa per la inclusió de les persones amb discapacitat, el moviment #HazteIncluencer. Així, tot i compaginar l’esquí amb els estudis de primer de batxillerat, també té temps per lluitar pels drets de les persones amb discapacitat: “des de petita he competit contra gent sense discapacitat i això m’ha fet treballar en la inclusió”.

Resultats generals de la prova

Pel que fa als resultats generals de la prova de Slalom Gegant que s’ha celebrat avui a l’estació d’Espot, en la categoria femenina, a la classe Vision Impaired la guanyadora ha estat l’austríaca Veronika Aigner (1:58:41), mentre a la classe Women Standing s’ha proclamat guanyadora la sueca Ebba Aarsjoe (2:01:16) i en la classe Women Sitting ho ha fet l’alemanya Anna-Lenna Forster (2:14:20)..

En la categoria masculina, la classe Vision Impaired ha estat encapçalada per l’italià Giacomo Bertagnolli (1:50:24), mentre el francès Arthur Bauchet (1:56:80) ha guanyat la primera posició de la classe Men Standing i el noruec Jesper Pedersen (1:54:04) ha aconseguit la primera posició de la classe Men Sitting.

El podi dels germans Aigner

Veronika, Barbara i Johannes Aigner són tres germans austríacs amb visió reduïda que participen als mundials FIS Para Alpine Ski 2023 en la categoria Vision Impaired. Tots tres han participat en la prova Slalom Gegant d’avui i han aconseguit posicionar-se al podi. Veronika Aigner, guiada per la seva germana vident Elisabeth Aigner, s’ha proclamat guanyadora de la categoria femenina en la classe Vision Impaired, mentre la seva germana Barbara Aigner ha aconseguit la tercera posició, guiada per Klara Sykora. Pel que fa a Johannes, ha aconseguit la segona posició de la categoria masculina Vision Impaired, acompanyat del seu guía Andrea Ravelli.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny