Notícia

El Pas de la Casa millorarà el peu de pistes amb la incorporació d'un telefèric

Autor/a: Diari de la neu

Finalment SAETDE i el comú d'Encamp han trobat un punt d'entesa per tirar endavant la remodelació del peu de pistes del Pas de la Casa. Estan elaborant un conveni que no inclou ni la venda d'accions ni la possibilitat que SAETDE es faci càrrec de la gestió del Funicamp. El que sí inclou és l'allargament de la concessió. L'acord permet el desenvolupament d'un projecte valorat en 18 milions d'euros amb la instal·lació d'un telecabina, que unirà la part baixa de les pistes amb la zona de debutants.

 

La fesonomia del peu de pistes del Pas de la Casa aquest hivern serà un mica diferent. Aquesta setmana han començat els treballs d´enderroc dels garatges que SAETDE té a la zona per poder instal·lar-hi un nou telefèric, que unirà la part baixa amb la zona de debutants situada a les Abelletes. 
 

Els treballs del telefèric que consta de 5 pilones i 500 metres de llargada estaran enllestits abans de Nadal.
 

Tot i que fins fa un temps el plantejament era que el comú es pogués vendre les accions que té a SAETDE, ara el conveni és diferent i es deixa aquesta possibilitat per passades les eleccions i que sigui el nou comú qui ho decideixi. Ara i per interès de totes dues parts s'ha tancat un preacord, que es preveu signar els propers dies, que permet desenvolupar el tan esperat projecte de remodelació del peu de pistes del Pas de la Casa. Tot i que no n'han transcendit molts detalls, el cònsol major d'Encamp, Jordi Mas assegura que en la negociació s'ha deixat de banda la venda de les accions i també la possibilitat que SAETDE es faci càrrec del Funicamp. El que sí inclou és un allargament de la concessió: "Ni el Funicamp ni les accions entren dins d’aquest acord, el que sí entren són altres possibilitats que hi ha en el projecte com a inversió. Sempre s’ha parlat de concessió evidentment perquè demanem una inversió important, queden 20 anys i s’ha de mirar com es pot allargar." 

 

Tot i que encara no està signat, l'acord ja es perfila amb les obres que es duen a terme per la instal·lació del telecabina, que hauria de poder entrar en funcionament abans de Nadal. L'obra i el giny, d'una llargada de 500 metres i que unirà la part baixa de l'estació amb la zona de debutants, estan valorats en 4 milions d'euros i estarà operatiu aquesta temporada. També desapareix de la fesonomia l'històric telecadira de dues places que hi havia a la pala central del Pas de la Casa. 
 

La instal·lació del telecabina és només la primera fase d'un projecte valorat en 18 milions d'euros i que pretén millorar tota la zona del peu de pistes del Pas de la Casa, a més de millorar la zona de debutants.
 

En aquesta segona fase es construiran nous edificis de serveis, una reorganització de la part baixa i una nova pista blava.

D'AndorraDifusió.ad


Opinions

Més opinions


EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: posar ordre a la muntanya


36%


7%


57%

14 vots