Notícia

Així és la feina d'un conductor de llevaneus a Tavascan

Ivan Pey, conductor de llevaneus, explica la seva feina

Així és la feina d'un conductor de llevaneus a Tavascan
Així és la feina d'un conductor de llevaneus a Tavascan Autor/a: Tavascan
No és la primera vegada que publiquem sobre la feina dels conductors de llevaneus, però sí que és la primera vegada que ens fixem en les dificultats que suposa fer-ho en carreteres molt estretes i de fort desnivell. Aquest és el cas de Tavascan.


Tavascan-llevaneus

Aquesta setmana el portal especialitzat en neu Nevasport ha publicat un article sobre la feina dels conductors de llevaneus. Amb el títol La nieve vista desde una quitanieves, en el reportatge es fixen en dues estacions d'esquí: Valdesquí, a la província de Madrid, i Tavascan, al Pirineu de Lleida.

En el cas de Tavascan el reportatge centra l'atenció amb Ivan Pey, de 42 anys i veí de Tavascan de tota la vida. Explica que fa quatre anys que maniobra amb la llevaneu i que és un dels dos conductors del camió amb pala del municipi. La seva feina per mantenir netes les carreteres quan neva inclou el mateix poble, l'estació d'esquí, i tres nuclis més: Aineto, Lleret i Boldís Sobirà i Boldís Jussà.

Per a fer la seva feina sense sorpreses ni accidents necessita mantenir els dos ulls ben oberts i dues mans ben ocupades. Voleu saber el perquè? Ho podeu llegir en aquest reportatge, en castellà, en aquest portal especialitzat en neu i esquí.

Si t'ha interessat llegir Així és la feina d'un conductor de llevaneus a Tavascantambé et pot interessar la visita a Com treballen els conductors de les llevaneus?.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny