Notícia

Segon Or per a Oliver Verdaguer a l'especialitat de Dual Moguls

L'esquiador de Llívia ha participat a la Copa d'Europa de Kungsberget, a Suècia

Segon Or per a Oliver Verdaguer a l'especialitat de Dual Moguls
Segon Or per a Oliver Verdaguer a l'especialitat de Dual Moguls Autor/a: RFEDI
Segon Or per a Oliver Verdaguer a l'especialitat de Dual Moguls a la Copa d'Europa de Kungsberget (Suècia). L'esquiador de Llívia després de la seva magnífica victòria del 10 de febrer en aquesta especialitat ha tornat a penjar-se l'or el matí de l'11 col·locant-se així 2n a la classificació general de Dual Moguls. En el còmput entre les especialitats d'Individual i Dual, Oliver Verdaguer es col·loca en 4a posició a la general.


Oliver Verdaguer (FCEH-LLIVIA) ha tornat a aconseguir una altra victòria a la Copa d'Europa de "mòguls" a la categoria de Duals que s'ha disputat el matí de l'11 de febrer a l'estació sueca de Kungsberget en un circuit molt tècnic i curt. Ho ha fet després d'imposar-se a tots els seus rivals a les rondes eliminatòries des dels vuitens de final fins a la gran final.

Gràcies al bon rànquing que atresorava l'esportista català de l'equip C de la RFEDI, no ha hagut de participar en 16è de final i, per tant, ha avançat directament a la següent ronda. A la seva primera ronda eliminatòria, s'ha enfrontat al suec Karl Waerme imposant-se així al seu rival en una pugna ajustada. A quarts de final tornava a creuar-se amb un altre dels corredors locals que era Jakob Hansson Mathissen a qui superava obtenint el seu pas a les semifinals. Allà les coses se li complicarien més, ja que mesurava forces amb el francès Arthur Offel de Villacourt, subcampió de la passada prova i que és actualment el número 1 de la categoria de Dual Moguls. Aquesta batalla es va tornar molt èpica fins al punt que Verdaguer va guanyar el seu rival per un ajustadíssim 13-12. A la final, l'esperava un altre os dur de rosegar com era el també francès Tristan Cayolle a qui va vèncer per un resultat de 14-11, permetent-li penjar-se el seu segon Or consecutiu en l'especialitat de Dual Moguls a l'esportista de Spainsnow.

Ja amb la victòria, el corredor del Club Llívia afirmava que “avui em sentia cansat des del principi amb les cames molt fatigades i els entrenaments no m'havien sortit bé. En general les sensacions no eren bones, però ha començat la competició i he notat que de mica en mica recuperava aquell bon esquí que m'ha portat on soc ara. Ha estat especialment bonic guanyar les semifinals a Arthur perquè ha guanyat el meu germà Lucas Verdaguer (FCEH-LLIVIA) a quarts de final i això m'ha donat un extra de motivació per a la gran final on m'he alçat amb la victòria final”.

A totes les seves rondes, Oliver Verdaguer ha realitzat la mateixa seqüència de trucs que ha estat la d'afrontar amb força els sots inicials, fer un Cork 720 amb els peus creuats al primer salt, planxar la recepció i preparar el segon salt que consistia en un backflip amb els peus creuats per sortir amb tota la inèrcia possible i assolir la línia de meta en primera posició.

Gràcies a aquesta sensacional victòria, l'esquiador de Rossignol i Giro puja de la 3a a la 2a posició en l'especialitat de Duals i es manté 4t a la combinada global. En aquest sentit, Verdaguer destaca que “estic molt content amb aquest resultat perquè em col·loco 2n en l'especialitat de Dual Moguls i 4t en la general global i aniré a totes. Ens queden 3 desplaçaments per Europa i el següent és d'aquí a dues setmanes a Alemanya a Bad Wiessee on espero seguir en aquesta bona dinàmica”.

El gener passat, el dia 27, Oliver ja va pujar al calaix amb la 3a posició a l'esdeveniment de Moguls de Copa d'Europa de Taivalkoski (FIN). Uns dies després, el 3 de febrer, el seu germà Lucas va aconseguir un bronze també a la prova de moguls de Jyväskylä (FIN). Pel que fa als millors resultats d'espanyols a Copa d'Europa, l'única victòria registrada fins ara és en categoria femenina per part de la catalana Núria Montané que va aconseguir l'or a la prova de dual moguls a Umea (SUE) en un llunyà 1999.

Sobre el reglament de puntuació a Duals moguls

A les competicions de Copa d'Europa són cinc jutges els que valoren els dos corredors que baixen tenint cadascun un total de 5 punts a repartir fins a arribar als 25 de la suma de tots els jutges. 3 són els que valoren el costat més tècnic de l'esquí als sots i els altres 2 són els que analitzen els salts i com els executen a l'aire i la recepció. El resultat més ajustat entre dos competidors que es pot donar és de 13-12 i el més voluminós de 25-0.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny