Notícia

Motivar i arrelar joves tutelats iniciant-los en l'snowboard

La marca de taules de snowboard HELP uneix forces amb l'escola d'esquí Snow and Go per a portar joves tutelats a la neu

Motivar i arrelar joves tutelats iniciant-los en l'snowboard
Motivar i arrelar joves tutelats iniciant-los en l'snowboard Autor/a: Help Snowboards
Arrelar a través dels esports com el surf de neu a joves tutelats: aquest és l'objectiu que s'han plantejat HELP Snowboards, una marca de surf de neu nascuda al Pirineu. Aquesta és la crònica que ens fan arribar els organitzadors d'aquesta iniciativa, organitzada a La Molina, i que va acabar esdevenint una jornada intensa i molt especial. Us ho expliquem.


la-molina-surf-de-neu-joves-tutelats-02

Aquest cap de setmana, cinc joves provinents de centres d’acollida per a menors no acompanyats, que ara viuen en pisos tutelats, han pogut veure la neu i provar l’snowboard per primera vegada gràcies a la iniciativa de HELP Snowboards. La marca barcelonina de taules de surf de neu ha unit forces amb l'escola d'esquí i snowboard Snow and Go per a fer realitat aquesta iniciativa.

L’Allidu, l’Ismail, el Mamadou, el Brahim i el Youssef, tots membres del projecte social Enforma Inspira, han realitzat quatre hores de classes guiades en les quals han pogut iniciar-se en el món dels esports d'hivern amb un professor experimentat de Snow and Go, que els ha ensenyat les tècniques bàsiques del surf de neu a l'estació de La Molina.

HELP Snowboards, la marca al darrere d’aquesta iniciativa

Des de la fundació de HELP, una marca de surf de neu nascuda als Pirineus, els seus impulsors van tenir clar que volien invertir una part del seu temps i ingressos en l'acció social i solidària. És per això que, des dels seus inicis, col·laboren amb Play & Train, una entitat social que fomenta l'accés a l'esport de persones amb diversitat funcional, independentment de la seva capacitat, gènere i edat, amb activitats recreatives i de competició. Enguany, seguint amb el seu objectiu de fer arribar l’snowboard a tothom, han arrencat aquesta nova iniciativa.

"L’snowboard ajuda a superar-se, a portar una vida activa i a millorar la capacitat psicomotriu", apunta Climent Raventós, fundador de HELP Snowboards. Afegeix que, "el treball amb Play & Train ens ha aportat, al llarg d'aquests anys, moltíssims aprenentatges de gran valor. Per això hem decidit fer un pas més, i continuar generant oportunitats directes perquè les persones amb menys possibilitats d'accedir als esports d'hivern puguin aprendre i gaudir de l’snowboard".

La%20Molina-surf%20de%20neu-joves%20tutelats-03

L’esport com a eina de canvi social

Els cinc joves que han pogut provar el surf de neu formen part del projecte Enforma Inspira. Aquesta jornada d’snowboard i neu, en la qual potser no havien somiat mai, els arriba després d'un llarg camí que comença, no fa tants anys, amb la seva arribada a Barcelona i l'ingrés en un centre d’acollida per a menors no acompanyats. És exactament el mateix camí que va seguir el Shahid Ashraf, fundador d’Enforma Inspira, que va arribar a Barcelona des del Pakistan amb 17 anys i al qual la seva passió pel trail running li ha canviat la vida.

El Shahid va veure que l'esport i la muntanya eren dues eines molt potents per a obrir els seus cercles socials, forjar amistats i crear hàbits i costums saludables. És per això que va voler reproduir la seva experiència amb altres joves en una situació semblant a la seva. Va ser així com va tirar endavant el projecte Enforma Inspira, un club de running per a joves en risc d'exclusió social. A més, compta amb l'ajuda de la Fundació Èxit i l'Escola Pia de Sarrià, que els ajuden a aconseguir beques perquè aquells membres del grup interessats a estudiar puguin fer-ho sense tenir un impediment econòmic.

Una jornada intensa i molt especial

El diumenge a les 6.06 del matí, l’Allidu, l’Ismail, el Mamadou, el Brahim i el Youssef pujaven en un dels vagons de la R3, a Plaça Catalunya, direcció a l'estació de La Molina, on ja els esperaven el Climent i el Bernat, de HELP Snowboards, amb cinc taules i tot el material necessari per a lliscar sobre les pistes blanques.

No obstant això, la preparació ja havia començat alguns mesos abans, quan es van posar en contacte amb el Shahid i van començar a treballar perquè tots els detalls d'aquest bateig de snowboard estiguessin llestos. D'aquesta manera, els joves tutelats han pogut gaudir del dia de manera segura i correctament equipats.

Així doncs, després de conèixer a l'equip de HELP i a la seva primera professora del dia, els cinc joves han començat a lliscar per primera vegada sobre la taula mentre gaudien d’una temperatura molt agradable i un sol radiant. Les baixades han anat millorant a mesura que avançava el matí, i els més atrevits han acabat el dia baixant de manera autònoma per la pista de principiants. Tant el professor com els seus cinc lliurats alumnes han passat un dia excel·lent.

Un dels protagonistes de la jornada, l’Allidu, comentava que “aquesta és una oportunitat genial, ja que nosaltres som esportistes i per tant ens agrada provar tots els esports”. Així mateix, afegia que “estic molt content de formar part d’Enforma Inspira i vull donar les gràcies HELP Snowboards per oferir-nos una oportunitat com aquesta”.

Per la seva banda, el fundador d’Enforma Inspira, Shahid Ashraf, raonava que “és un orgull veure que empreses com HELP Snowboards tenen aquesta inquietud per a acostar-se al nostre projecte, perquè significa que creuen en nosaltres i que estem fent bé les coses”. A més, també assegura que “igual que treballem perquè els joves creïn la seva xarxa a la ciutat, també nosaltres com a entitat hem de crear la nostra pròpia xarxa i aquesta ha estat una oportunitat genial. Esperem poder tornar a fer coses junts”.

També des de HELP Snowboards, veient l'èxit que ha tingut la iniciativa, esperen poder repetir aviat amb més accions com aquesta, que acostin el surf de neu a tothom, tinguin un impacte positiu sobre la societat i inspirin a altres marques i negocis a seguir el seu mateix exemple.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny