Notícia

I tu, amb quin 'profe' esquies?

A les escoles ESF els més petits porten un dorsal amb el nom i telèfon del professor d'esquí

Les Angles,esf,Je skie avec pierre
Quina feina deu tenir en Pierre per organitzar aquesta "tropa" Autor/a: Diaridelaneu
Des de fa un parell d'anys, algunes de les escoles d'esquí ESF (Escola d'esquí francesa), equipen els seus alumnes més petits amb uns dorsals que porten el nom del monitor i el seu telèfon. Per què?


les-angles-esf-je-skie-avec-olivier

Si sou habituals de les estacions d'esquí de la Catalunya del Nord, i molt especialment de Les Angles i Font Romeu, segur que ja heu parat atenció als molts grups de nens que esquien en grups força mombrosos amb el seu professor. Molt possiblement us heu fixat en algun moment en els dorsals que porten els petits aprenents a esquiar, i en els quals hi ha un breu, però concís lema que, traduït, diu així: "Jo esquio amb en Víctor" i tot seguit hi apareix un telèfon. En Víctor, Jean-Pierre o la Edith, és clar, el nom va d'acord amb el nom real del monitor. I és que des de fa un parell d'anys a les ESF (Escola d'esquí francesa) de Les Angles i Font Romeu han optat per aquest tipus de dorsal per equipar a tots els seus petits alumnes.

Així, quan veieu una serp de nens que van seguint el seu professor d'esquí, tots ells fent unes boniques i ben sincronitzades esses en descens, podreu saber el nom del seu monitor o monitora responsable. L'invent, de fet, ja fa uns quants anys que es va posar en marxa en algunes estacions d'esquí franceses.

Es tracta d'una bona solució que beneficia a alumnes, professors i pares a parts iguals. I és que en dies d'alta afluència, i quan no és difícil que un vailet es despisti guaitant la vida sempre dinàmica, activa i curiosa d'una pista d'esquí, i coincideix que el professor no se n'adona, no serà difícil que ambdós puguin separar-se temporalment, però a la vegada retrobar-se ràpidament. Tots sabem que un nen extraviat a pistes aviat és interceptat per altres esquiadors, pels operaris de l'estació, pels pisters o per descomptat per altres professors, de manera que amb una simple trucada de telèfon aviat es resol el problema.

I un cop s'acaben les dues hores de classe d'esquí, i quan els petits alumnes tornen a la seguretat o custòdia dels pares, avis o tiets... el professor recupera un per un els dorsals. Un nou grup de nens, ja els està esperant per començar de nou una magnífica classe d'esquí.

Ben mirat, una mesura i acció ben funcional que permet millorar l'organització, la seguretat i la tranquil·litat de totes les parts.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny