Notícia

Cap a una millora de la funcionalitat i la seguretat a la C-28

S'estan estudiant propostes per a millorar i descongestionar l'accés a l'estació de Baqueira en temporada d'esquí

C-28-bonaigua,baqueira
Cap a una millora de la funcionalitat i la seguretat a la C-28 Autor/a: Diaridelaneu.cat
El Govern encarregarà enguany un pla d'actuacions de la millora de funcionalitat i seguretat a la C-28 a la Val d'Aran. El Conselh Generau acorda amb la Generalitat crear una Taula de l'Habitatge i demana més competències.


baqueira-c28-carreteraS'estan estudiant propostes per a millorar i descongestionar l'accés a l'estació de Baqueira en temporada d'esquí (Foto: arxiu particular).

El Govern encarregarà enguany l'elaboració d'un pla d'actuacions, per un milió d'euros, per millorar la funcionalitat i la seguretat de la carretera C-28 a la Val d'Aran. La voluntat és licitar les obres en els anys següents, segons ha anunciat el conseller de Territori, Juli Fernàndez, en el marc d'una reunió amb la síndica aranesa, Maria Vergés, per tractar sobre l'Agenda de Mobilitat Sostenible de la Val. Durant la trobada també s'ha acordat crear una Taula de l'Habitatge per treballar conjuntament, amb la implicació dels ajuntaments, en el problema de l'accés a l'habitatge a l'Aran i la manca d'oferta a preus assequibles. Vergés ha traslladat al conseller la necessitat que el Conselh Generau tingui més competències en aquest àmbit.

Fernàndez ha posat de relleu "el compromís polític i pressupostari del Govern al voltant de la C-28, per a desenvolupar actuacions de millora de la seguretat, fluïdesa i sostenibilitat en un eix viari clau per a la Val d'Aran" i ha remarcat el "treball fluid i intens" amb l'executiu aranès per a definir conjuntament les intervencions a portar a terme. En aquest sentit, la síndica aranesa s'ha mostrat satisfeta pels avenços en aquesta qüestió "essencial" per l'Aran i ha detallat que continuaran abordant el tema en la comissió que es reunirà novament al març. En el marc de l’Agenda s’estan estudiant propostes per a millorar i descongestionar l’accés a l’estació de Baqueira en temporada d’esquí, com avaluar la viabilitat de la implantació d’un carril bus específic a la carretera. També s’estan analitzant alternatives per a pacificar la C-28 al seu pas pel nucli de Vielha i s’està treballant en l’encaix de la via ciclista de la Garona seguint el corredor de la carretera.

Descongestionar l'accés a l'estació de Baqueira

El Departament de Territori i el Conselh Generau d'Aran han impulsat l'Agenda de Mobilitat Sostenible de la Val, amb un grup de treball que també integren els ajuntaments de Vielha e Mijaran i Naut Aran, l'estació d'esquí de Baqueira Beret i el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic. L'Agenda ha d'incloure propostes en matèria de serveis de transport públic, d'infraestructures de mobilitat i de gestió de la mobilitat ajustades a les necessitats específiques de mobilitat de la Vall.

Pel que fa a la C-28, en el marc de l'Agenda s'estan estudiant propostes per a millorar i descongestionar l'accés a l'estació de Baqueira en temporada d'esquí, com ara avaluar la viabilitat de la implantació d’un carril bus específic a la carretera. També s'estan analitzant alternatives per a pacificar la C-28 al seu pas pel nucli de Vielha i s'està treballant en l'encaix de la via ciclista de la Garona seguint el corredor de la carretera.

Quant al tema de l'habitatge, Vergés ha explicat que han traslladat al conseller la seva preocupació "davant de la greu situació de falta d'habitatge d'Aran" i ha assegurat que calen "solucions urgents". En aquest sentit ha indicat que s'ha iniciat un Pla d'Habitatge però que cal ampliar competències en aquest àmbit i que aquestes estiguin "dotades econòmicament com cal" per poder desenvolupar polítiques en aquesta matèria.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny