Notícia

5 plats après-ski per a recuperar-se i gaudir de la gastronomia ceretana

El trinxat de Cerdanya, entre els "imprescindibles"

Truites de riu, un dels plats que ens suggereixen al reportatge
Truites de riu, un dels plats que ens suggereixen al reportatge Autor/a: IST
A Pànxing Cerdanya segueixen amb els capítols per viure i gaudir del millor après-ski de la comarca. Si en els dos reportatges anteriors es van fixar en el lleure nocturn (pubs, cocteleries i sales de ball), d'una banda, i en el lleure per al relaxament (spas i banys termals), per l'altra, avui ens proposen un llistat de plats molt ceretans que ens permetran recuperar-nos ràpidament del nostre desgast a pistes.


trinxat-de-cerdanya-ist-1Trinxat de Cerdanya amb rosta (Foto: IST).

I és que la Cerdanya ofereix una bona varietat de productes alimentaris de muntanya que són la base de la cuina local. A més, amb els anys alguns d’aquests productes propis han esdevingut una veritable senya d’identitat i per aquest mateix motiu són un atractiu turístic molt popular. En són exemples la recent Festa del Trinxat, la Cuina del Nap o la Fira del Formatge d’Alp.

La natura a la Cerdanya és de muntanya i prou generosa en el sentit gastronòmic, i això permet que la caça, la pesca o els bolets formin part habitual de les receptes locals. L’economia tradicional ramadera i agrícola també ha propiciat que bona part de la gastronomia local tingui de base el porc, el xai, l’ànec i la vedella, i tot això combinat amb la producció pròpia de la zona, com ara la trumfa (patata), el nap o la col. En resum, una gastronomia que es correspon a les condicions d’un territori de muntanya, tot i que també hi té espai l’horta.

El trinxat de Cerdanya, el conill amb bolets, el tiró (ànec) amb naps, la truita de riu o el civet de caça, són plats força comuns de trobar a les cuines ceretanes més tradicionals o als restaurants de més renom de la comarca. Trobareu el reportatge complet en aquest enllaç, publicat a l'edició digital de Pànxing cerdanya.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny