Notícia

La Molina i els Campionats del Món de para-snowboard

Del 8 al 17 de març en les modalitats snowboard cross (SBX) i banked eslàlom (BS)

Dual Banked Slalom,Molina
Del 8 al 17 de març en les modalitats snowboard cross (SBX) i banked eslàlom (BS) Autor/a: O. Molas
Del 8 al 17 de març les pistes d’Els Plans i Solei de l’estació catalana acolliran els Mundials Fis de para-snowboard, que comptaran amb les modalitats de snowboard cross (SBX) i banked eslàlom (BS)


170217_bsl_ipc_lm08_oriolmolas_f4photoagenceDel 8 al 17 de març en les modalitats snowboard cross (SBX) i banked eslàlom (BS) (Foto: arxiu).

La Molina acull una vegada més una competició per a persones amb discapacitat física. Els Mundials de para-snowboard impulsats i homologats per la Federació Internacional d’Esquí i Snowboard (FIS) arribaran a l’estació catalana el dia 8 de març i s’acomiadaran d’ella el dia 17 del mateix mes.  Les proves es disputaran a l’àrea de Torrent Negre, a les pistes d’Els Plans i Solei, i comptaran amb les modalitats de snowboard cross (SBX) i banked eslàlom (BS).

Ja fa temps que La Molina és un exemple d’estació adaptada i accessible per a persones amb discapacitat física i cada cop són més els esportistes d’arreu del món que poden competir pels seus pendents blancs.

“A La Molina volem que es practiquin esports accessibles a tothom, per això s’intenta que les instal·lacions siguin adaptades. A aquests Campionats està previst que vinguin 48 esportistes de 19 equips de tot el món. Hi haurà 31 nois i 17 noies.  Al 2009 es va rebre un premi ICA per tractar-se d’una instal·lació esportiva adaptada”, assenyala el coordinador general dels campionats para-snowboard, Arnau Anguera.

“La Molina ha sigut pionera en l’esport adaptat. La Fundació Johan Cruyff o Play and Train, que tenen lloc a aquesta estació, no només formen futurs tècnics, sinó que també donen sortida a classes d’esquí i a la preparació per la competició. S’està fent una gran feina perquè a aquesta societat ningú es quedi sense practicar esport”, afegeix Anguera.

Aposta per les competicions adaptades

El 2009 La Molina acollia la Copa del Món IPC (sigles en anglès del Comitè Paralímpic Internacional) d’esquí alpí i era seu dels Mundials IPC d’esquí alpí l’any 2013. El 2015 era seu dels Mundials de Para Snowboard IPC. El 2017 ho feia amb la Copa del Món IPC 2017 Para-Snowboard. El març de 2019 acollia dues Copes del Món IPC de les modalitats de snowboard i esquí alpí, amb proves d'snowboard cross (SBX) i banked eslàlom (BS) i d'eslàlom (SL) i gegant (GS) en el cas de l'esquí. El 2020, la Copa del Món para snow-board se celebrava a La Molina.

la-molina-parasnowboard-fotoivan-sanzDel 8 al 17 de març en les modalitats snowboard cross (SBX) i banked eslàlom (BS) (Foto: arxiu).

Les modalitats dels Mundials FIS de para-snowboard

L’snowboard cross

És una modalitat que té lloc en un circuit dissenyat amb salts, dubbies i mòduls i amb corbes estretes i entrellaçades que posen a prova el corredor en diversos trams de la pista. Per aquest motiu, els snowboarders han de dominar-la per superar tots els obstacles que es van presentant al llarg del recorregut. Amb tot, han de saber com són els salts, però també han de treballar molt bé cadascuna de les baixades d'una forma tàctica.   La mecànica de la prova és la següent: primer es realitza una classificació inicial. A continuació, els corredors més ràpids han de competir en un format head-to-head per aconseguir arribar al podi i emportar-se les medalles.

Banked slalom

El banked eslàlom, que l'any 2015 es va estrenar a La Molina, és una modalitat que va néixer als Estats Units. Consisteix a baixar en eslàlom a través d'una pista en forma d' "U" al llarg d'un traçat d'entre 500 i 900 metres de terreny irregular ple de dubbies naturalment presents a la pista.

snowboard-cross-ipc-alabaus-la-molina

La Molina, seu d’esdeveniments internacionals

L'aposta del Pirineu català per l'alta competició, especialment per les proves internacionals, és sòlida. Així, cal recordar que el desembre de 2008 a La Molina s'hi va organitzar una prova d'esquí alpí femení de la Copa del Món, coincidint amb el centenari de l'esquí a Catalunya.

Tres anys més tard, el gener de 2011, també La Molina acollia els Campionats del Món de snowboard, amb modalitat com l'snowboard cross, halfpipe i parallel GS. El 2012, es va celebrar a l’estació catalana la Copa del Món d’Snowboard. Els anys 2014 i 2015 acollia la Copa del món Snowboard Cross FIS. El 2017 i el 2018 tornaven les proves del circuit de Copa del Món FIS de snowboard cross (SBX).

També el 2018 es va celebrar la 12a edició de la Copa d'Europa FIS d'esquí alpí femení. La Molina va organitzar la seva primera Copa d'Europa el febrer de 2003 i des de llavors el circuit continental ha passat puntualment per l'estació propietat de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) excepte en les temporades 2012, 2014 i 2015.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny