Notícia

El Govern ha escoltat les peticions de Tavascan

Hi haurà partida pressupostària que permeti la instal·lació de canons de producció de neu

Actualment l'estació disposa de només un canó a la zona baixa de l'estació
Actualment l'estació disposa de només un canó a la zona baixa de l'estació
El Parlament insta el Govern a sotmetre a exposició pública abans del juliol l'avantprojecte de Llei de Muntanya. El ple vol que l'executiu creï la Regió d'Emergències del Pirineu Occidental amb seu al Pallars Jussà durant el 2023. I finalment, el ple també ha avalat dotar una partida pressupostària que permeti la instal·lació de canons de neu a Tavascan.


tavascan-pleta-prat-carretera-parking-1-foto-ivan-sanzActualment l'estació disposa de només un canó a la zona baixa de l'estació (Foto: IST).

El Parlament ha instat el Govern a sotmetre a exposició pública, durant el primer semestre del 2023, l'avantprojecte de Llei de Muntanya. Es tracta del punt d'una moció de Junts esmenat amb el PSC, que també reclama aprovar el projecte de llei i que es remeti a la cambra abans d'acabar l'any. Hi han votat a favor tots els grups menys Cs, que s'ha abstingut. El ple també ha aprovat un altre punt, transaccionat amb ERC, on demana que el Govern creï la Regió d'Emergències del Pirineu Occidental amb seu al Pallars Jussà durant el 2023, i posar-la en funcionament el primer trimestre de 2024.

El Govern ha escoltat les peticions de Tavascan

El ple també ha avalat dotar una partida pressupostària que permeti la instal·lació de canons de producció de neu per tal que estiguin en funcionament la propera temporada d'esquí, sobre l'estació de Tavascan. Recordar que just després de les festes de Nadal, i quan l'estació encara no havia pogut obrir les instal·lacions, van fer públic un comunicat en el qual es feia palès que Tavascan és l'única estació d'esquí alpí de gestió municipal. Deixaven clar que el seu pressupost surt dels comptes anuals de l'Ajuntament de Lladorre.

Això els feia "impossible invertir en neu produïda", així com optar a les subvencions que la Generalitat dona a les estacions privades per a aquesta finalitat, fet que, segons asseguraven, els deixava en una situació molt complicada per garantir la seva continuïtat. A mitjans de gener l'estació de Tavascan encara no havia pogut obrir per manca de neu i de canons per produir-ne, afectant de ple els quaranta treballadors depenen directament del funcionament de les pistes d'esquí.

Les peticions fetes al Govern català, doncs, sembla que finalment han estat escoltades i, en certa mesura, resoltes.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny