Notícia

Consells per gaudir dels esports de neu a la primavera

Seguint algunes recomanacions, la visita a les pistes serà igualment satisfactòria

vallter,gandules,primavera
Consells per gaudir dels esports de neu a la primavera Autor/a: Diaridelaneu
Amb la pujada de les temperatures l’estat de la neu varia més al llarg del dia, de manera que, seguint algunes recomanacions, la visita a les pistes serà molt més agradable.


masella-1-maig-2019-esquiadors-banyador-teleesqui-primaveraSeguint algunes recomanacions, la visita a les pistes serà igualment satisfactòria (Foto: Masella).

La primavera està a tocar de dits i, amb ella, arriben les temperatures més altes i els dies més llargs. Per aquest motiu, exposarem alguns consells per gaudir de l’esquí i del surf de neu fins al dia que ens hàgim d’acomiadar de les estacions a l’abril.

Per trobar-nos una neu amb bona qualitat s’ha de matinar. És a primera hora del matí quan es pot esquiar bé per tots els kilòmetres de les pistes obertes de l’estació. De fet, si és possible, el més recomanable és que sigueu els primers a obrir traça per evitar cúmuls de gent.

A mesura que el sol comença a incidir sobre de manera més vertical, la neu cada cop està més tova. Per això, fins a les 12 del migdia és quan es poden fer les millors baixades del dia.  Quan s’apropa l’hora de dinar, el més adient és esquiar per les pistes orientades a nord i que estan a les cotes altes de l’estació. I, si és possible, procureu lliscar pels laterals, que acostumen a estar menys freqüentats i la neu està menys trepitjada.

Tot i que cal protegir-se del sol durant tot l’any, és encara més important fer-ho quan pugen les temperatures i sabem que passarem moltes hores a l’aire lliure. Per evitar cremades de pell és fonamental posar-se crema solar, però també cal tenir present que les barreres físiques, com la roba de màniga llarga i que protegeixin la zona del pit i del coll, són també mesures de prevenció.

A l’hora d’esquiar amb bon temps també és imprescindible protegir-se els ulls, que poden cremar-se igual que la pell. Com que la incidència dels raigs UV sobre l’hemisferi nord és ara més perpendicular i que la neu actua com a reflectant, les ulleres que hem d’utilitzar són les de protecció número 4.

Fer esport en aquesta època de l’any resulta molt agradable perquè les temperatures són més altes i els dies comencen a ser més llargs. A sobre, allargant la temporada d’esquí, no només estarem gaudint nosaltres, sinó que estarem reforçant l’economia dels negocis i famílies que depenen de l’oci a la muntanya.


 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny