Notícia

La Copa del Món d’Esquí Alpí compta amb TROPOSFERICA per elaborar els butlletins meteorològics

A les pistes Avet i Àliga del 13 al 19 de març de 2023

La Copa del Món d’Esquí Alpí compta amb TROPOSFERICA per elaborar els butlletins meteorològics
La Copa del Món d’Esquí Alpí compta amb TROPOSFERICA per elaborar els butlletins meteorològics
L’empresa catalana amb seu a La Molina és l’encarregada d’informar sobre la meteorologia durant les Finals d’aquest esdeveniment internacional que se celebra a Andorra del 13 al 19 de març.


seleccio_grandvalira_23_01_23grandvalira-230123-9338

L’empresa catalana amb seu a La Molina, TROPOSFERICA, és l’encarregada d’elaborar els butlletins meteorològics durant les Finals de la Copa del Món d’Esquí Alpí que se celebren del 13 al 19 de març a l’estació de Grandvalira, a Andorra.

La meteorologia és un factor clau per determinar i decidir la celebració d’una cursa, el seu endarreriment o la seva cancel·lació. Aquests aspectes són avaluats pels organitzadors de les proves de la mà de la Federació Internacional d’Esquí (FIS).

El director de TROPOSFERICA, Román Llagostera, assenyala que “aquests esdeveniments són tot un repte, i més en aquest cas en concret, ja que la situació meteorològica de la setmana és realment canviant i complexa”. Per aquest motiu, l’empresa té a disposició de l’organització un meteoròleg de l’equip que comunica qualsevol canvi que es pugui produir.

La prova requereix informació actualitzada dos cops al dia, amb detall hora per hora de les variables meteorològiques més rellevants com estat del cel, tipologia de núvols (alts, mitjos i baixos), temperatura per cotes, humitat, velocitat del vent, direcció del vent, precipitació, visibilitat o cota de neu.

Aquesta competició d’àmbit internacional no és la primera que compta amb la col·laboració de Troposferica. L’assessoria i consultoria mediambiental ja va ser escollida per proporcionar la informació meteorològica l’any 2022 a les Finals de la Copa d’Europa d’Esquí Alpí, que també es van celebrar a Grandvalira.

Aquesta empresa catalana va néixer en plena pandèmia de la Covid-19 i en aquest breu període de temps s’ha erigit un referent en el sector i s’ha convertit en líder com a empresa subministradora de serveis meteorològics, entre altres, a estacions d’esquí al llarg de tota la península ibèrica.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny