Notícia

El Pallars Jussà es projecta com a espai de formació en esports de muntanya

Acollirà dos centres en formació en esports d'hivern, barranquisme, salvament, busseig esportiu, escalada i espeleologia, entre altres

telecadira,vall de filia,vallfosca interllacs
El Pallars Jussà es projecta com a espai de formació en esports de muntanya Autor/a: Marc Porta
La Pobla de Segur i la Vall Fosca compartiran un institut referent en formació d'esports de muntanya. Adequar dos edificis per acollir el centre suposarà una inversió de 2,1 MEUR.


Torre%20de%20Capdella-Institut%20centre%20esports%20muntanya-ACN

La Pobla de Segur i la Torre de Capdella, a la Vall Fosca, compartiran la futura seu de l’Institut Centre d'Esports de Muntanya, uns estudis que volen ser un referent no solament a Catalunya sinó a tot l'Estat i a l'estranger. Actualment aquest Institut té 800 alumnes matriculats a l'any i ja són més de 3.000 els que s'han anat formant en els darrers anys. Aquest dimarts s'ha presentat a l'Ajuntament de la Torre de Capdella el conveni que regula les inversions per adequar els dos edificis, que pugen a 2,1 milions d’euros. La inversió anirà a càrrec de la Diputació de Lleida (1,1 milions), Educació (551.000 euros), l'Ajuntament de la Pobla de Segur (375.000 euros) i 177.000 euros la Torre de Capdella.

El Pallars Jussà es projecta com a espai de formació en esports de muntanya

L’Institut de la Pobla de Segur va començar a impartir formació professional d'esports l'any 2006. L'Institut Centre d'Esports de Muntanya del Pallars va iniciar les activitats docents el curs 2020/21 amb cicles formatius dins el mateix institut, amb la voluntat que els cursos especialitzats tinguin a la Torre de Capdella una segona seu. 

Per tal de donar singularitat a aquests estudis, els dos consistoris han posat a disposició dos edificis que cal habilitar degudament per a usos docents. Aquests estudis han de formar joves en esports d'hivern, barranquisme, salvament, busseig esportiu, escalada i espeleologia entre altres especialitats.

En el cas de la Pobla de Segur, el Centre estarà ubicat a l'Espai Raiers. Les obres de remodelació de l'edifici estan valorades en 1,5 milions d'euros. En el cas de la Torre de Capdella, la segona seu de l'Institut s'emplaçarà a l'antiga caserna de la Guardia Civil, edifici de titularitat municipal, que conservarà la façana i la coberta, però s'hauran de rehabilitar els sostres interiors i altres millores que el consistori valora en 706.000 euros.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha visitat aquest dimarts les instal·lacions i ha valorat positivament l'aposta que es fa al Pallars Jussà pels esports de muntanya des de la vessant educativa. 

Jean-Marc Segarra, director general de Centres Públics, ha dit que si el centre de la Pobla de Segur ho vol "serà un dels primers centres integrats del país". Aquests equipaments inclouen tota la formació professional al llarg de la vida.

A l'Ajuntament de la Torre de Capdella s'ha presentat el conveni de col·laboració que regula les inversions necessàries per adequar els dos edificis que acolliran l'Institut Centre d'Esports de Muntanya del Pallars. 

Talarn ha manifestat que amb aquest projecte es pretén que el Pirineu no sigui només el lloc on "es practiquen" esports de muntanya, sinó també el lloc "on s'estudien, s'investiguen i es millorin" les tècniques d'aquests esports tan especialitzats.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny