Notícia

Assegurances per quan sortim a la muntanya

Contractar una assegurança proporciona a l’esportista tranquil·litat en cas d’accident

Les Angles,pister,barqueta,camilla,IST
Contractar una assegurança proporciona a l’esportista tranquil·litat en cas d’accident Autor/a: Diaridelaneu
La FCEH, la FEEC, la RFEDI, ARAG o el RACC ofereixen assegurances que s’adapten a les necessitats de cada usuari perquè gaudeixi d’un dia, mesos o tot un any d’esport a l’aire lliure.


helicopter-petite-combe-cambra-ase-cambre-aze-02

Practicar esport a la natura, en la majoria dels casos, és una experiència gratificant, divertida i que et fa tenir l’adrenalina més alta que els pics de les muntanyes. Però també pot convertir-se en una vivència inoblidable en el sentit negatiu de la paraula, per exemple, quan es pateix un accident.

Per aquest motiu, es recomana als amants dels esports de l’aire lliure contractar una assegurança que més encaixi amb les seves necessitats. La Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) posa a disposició una llicència individual o familiar tant per esports d’hivern com altres esports que es practiquen a la muntanya, com bicicleta, senderisme, descens de barrancs, espeleologia o canicròs, entre altres.

baixen-lleugerament-els-accidents-a-les-pistes-andorranes-1

Assegurances per quan sortim a la muntanya

Per als incondicionals de la neu, el més recomanable és contractar l’assegurança Targeneu de la FCEH, que inclou una cobertura mundial, rescat i primera cura en cas d’accident, inclòs si es produeix fora pista. Si a més a més, quan la neu s’ha fos es pretén continuar practicant exercici a l’aire lliure, hi ha l’opció Multirisc, una cobertura d’àmbit mundial, per a cada dia de l’any i que inclou un seguiment de la lesió.

Les persones que participen en curses poden contractar una llicència especial, la de competició, una opció idònia per a qui els agrada competir en neu i gel tant en l’àmbit estatal com internacional. Aquesta llicència permet a l’esportista participar en esdeveniments durant la temporada i deixa de ser vàlida un cop finalitza.

Els excursionistes que estiguin inscrits a centres d’excursionistes adherits a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) poden escollir entre un ampli ventall de llicències perquè cada usuari contracti la que s’ajusta més a les seves necessitats. En aquest cas, compta amb unes cobertures diferents en funció de l’edat de l’usuari, les activitats que es practiquen, l’àmbit geogràfic on es duen a terme i altres característiques.

Per altra banda, la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI) destaca la importància de practicar esport amb cobertures de responsabilitat civil i accident, perquè, com assenyalen  a la seva pàgina web, “es garanteix una tranquil·litat a qui practica activitats de qualsevol esport considerat de risc”.

Assegurances privades

En cas de no formar part de le entitats anteriorment esmentades, les assegurances més conegudes a Catalunya són ARAG i el RACC. L’assegurança d’esquí i altres esports de neu d’ARAG inclou assistència —diària o de temporada— mèdica sanitària, despeses d’ambulància o trineu a les pistes i el reintegrament del cost del forfet no utilitzat. Segons el destí, hi ha la possibilitat de contractar una assegurança per Espanya, Andorra, Europa o Internacional.

En quant el RACC, ofereix la possibilitat de contractar una assegurança d’esports de neu o d’altres tipus d’esports durant uns dies o mesos concrets o bé durant tot l’any. A més, per facilitar a les famílies les jornades d’esport, hi ha l’opció de contractar l’assegurança que inclou fins a sis membres de la unitat familiar.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny